כריך עוף עם רוטב עגבניות וויטני (ארביאטה)

ברגע שתטעמו לא תוכלו להפסיק, מתכון לכריך עוף עסיסי וטעים בניחוח החג

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | עגבניות הזרע

החומרים לכריך אחד

לארביאטה

1 ק”ג עגבניות שרי וויטני
7 שיני שום פרוסות
חופן עלי אורגנו
1 צ’ילי אדום פרוס
50 מ”ל שמן זית
מלח ים לפי הטעם
1 כפית סוכר

לכריך

1 חזה עוף פרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט עלי אורגנו טרי
רוטב ארביאטה
חופן אורוגולה שטופה
כמה טבעות מבצל סגול
2 פרוסות עבות של לחם שאור (או כל לחם אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

הארביאטה במעבד מזון מרסקים בפולסים חצי מכמות העגבניות. את החצי השני קוצצים גס בסכין.

במחבת רחבה מחממים שמן זית, צ’ילי, שום ואורגנו ומשחימים היטב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומטגנים עד שהמיצים שלהן יצאו והן שחומות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ובסוכר ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שהרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

הכריך במחבת טפלון רחבה קולים את פרוסות הלחם עם מעט שמן זית.

מתבלים את חזה העוף במלח, פלפל ואורגנו וצולים אותו במחבת עם שמן זית עד שהוא שחום ומוכן לגמרי.

ההרכבה מורחים כמות נדיבה של רוטב ארביאטה על פרוסה של לחם, מניחים את חזה העוף מעל, מוסיפים אורוגולה וטבעות בצל וסוגרים עם פרוסה נוספת. מוחצים טיפה את הכריך כדי שהלחם יספוג את כל הטעמים ונותנים ביס גדול.

*את הרוטב שנותר ניתן לשמור בצנצנת אטומה במקרר או בפריזר.