מאפינס נקטרינות

מאפינס על בסיס נקטרינה ושמנת נשמע לכם טוב? ובכן, גם לנו. קבלו מתכון למאפינס קיצי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-36 מאפינס קטנים:

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 300 גרם סוכר דק
  • 4 ביצים
  • ½1 כוסות (220 גרם) קמח תופח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 2 נקטרינות, חתוכות לקוביות קטנות
  • רצועות נקטרינה או פרוסות שקדים, לקישוט
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במערבל מזון את החמאה, השמן, הסוכר והביצים עד קבלת קרם אחיד.
  2. מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל והשמנת החמוצה וממשיכים לערבל עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות הנקטרינות ומערבבים בזהירות.
  3. משמנים תבניות שקעים קטנים (בקוטר 4-3 ס"מ) וממלאים כל שקע עד 3/4 מהגובה. נועצים בכל שקע רצועת נקטרינה או פרוסות שקדים. אופים כחצי שעה או עד שהעוגות מזהיבות וקפיציות למגע. לפני ההגשה מפזרים על המאפינס אבקת סוכר.