אושר בקערה: כך תכינו את טרנד קערת הבריאות לבד בבית

סופרבולז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופרבולז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

תכירו את הסופרבול - המון דברים טובים, טעימים ובריאים נכנסים לקערה אחת. והתוצאה? סופר פוטוגנית ותדאג להזין אתכן ולהשאיר אתכן שבעות לפחות עד הצהריים. שני מתכונים קלים שכל אחת יכולה לעשות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

סופרבול כחולה

כאן הסופרבול משלב קוקוס טרי העשיר בחומצות שומן רווי מהצומח, ספירולינה כחולה הנחשבת לנוגדת דלקת חזקה, ובננה העשירה במינרלים.

עוד מתכוני טיהור וניקוי למנות- על סקסיות מבית Urban Shaman:
תבשיל אורז אדום עם שעועית שחורה וירקות
צ'יה פודינג עם קרם פטל 
מיץ רימונים
סמודי ספירולינה

 

החומרים למנה אחת | קל | טבעוני

כוס של ליבה ובשר מאגוז קוקוס אחד (טרי)
תמר מגולען
חצי בננה קפואה
אפשרי: כף אבקת חלבון צמחית (מתאים למי שסיים אימון ספורטיבי ומעוניין בהעשרת חלבון)
100 מ"ל מים
כפית אבקת ספירולינה כחולה (אם לא מוצאים – אבקת אוכמניות אורגנית)
כוס קרח גרוס

לעיטור

כף אוכמניות כחולות
חצי כוס כדורי פטאיה
חצי כוס כדורי קובו (לקרוץ מבשר הפרי עם כפית)
כף שבבי קקאו

אופן ההכנה

1. בבלנדר, טוחנים היטב את בשר הקוקוס, הבננה, התמר, אבקת החלבון והמים.

2. מוסיפים את אבקת הספירולינה (או את אבקת האוכמניות).

3. מערבלים עד שמגיעים למרקם קרמי.

4. מוסיפים את הקרח הגרוס וטוחנים עוד קצת.

5. מעבירים את הקרם לקערה.

6. מעטרים בפירות ובשבבי קקאו ומגישים מיד.

סופרבול כחולה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופרבול כחולה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

 

 

סופרבול סגולה

קערת פפאיה ואסאי – מפוצצים בנוגדי חמצון, ויטמין C וחומצה אלגית, מסייעים לבריאות הלב ונחשבים לאנטי אייג'ינג חזק. ביחד עם חלב השקדים הנחשב מקור מצוין לסידן, מדובר בקערה שיש בה כל מה שאתן צריכות.

החומרים למנה אחת |  קל |  טבעוני

50-100 מ"ל חלב שקדים לא ממותק (לפי המרקם הרצוי לכם)
תמר אחד
כוס קוביות פפאיה טריה
שקית אסאי (קונים קפוא בשקיות של מנה אחת)
אפשרי – כפית אבקת מאקה או לוקמה (קונים בחנויות טבע)
כוס קרח גרוס
שלוש תאנים חתוכות
חצי כוס קוביות מנגו
כף גוג'י ברי
כף שבבי קוקוס לא ממותקים

אופן ההכנה

1. טוחנים בבלנדר את התמר עם חלב השקדים, הפפאיה, האסאי ואבקת המאקה.

2. כשמגיעים למרקם קרמי מוסיפים את הקרח הגרוס ומערבלים עוד קצת.

3. מעבירים לקערה ומעטרים בתאנים, במנגו, בגוג'י ברי ובשבבי הקוקוס.

סופרבול סגולה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופרבול סגולה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל