עוגיות ביס בננה

עוגיות ביס בננה | צילום: נגה אדמית
עוגיות ביס בננה | צילום: נגה אדמית

הן קלות להכנה, טבעוניות, ללא סוכר ומשביעות את הקרייב למתוק. קבלו אותן: עוגיות ביס בננה ותמרים

88 שיתופים | 132 צפיות

אחרי כל האוכל של פסח ממש התחשק לי משהו קליל. למזלי, היו לי בננות שעוד רגע מוצאות את דרכן לאשפה, והיות ואני אוהבת בננות בכל מצב צבירה החלטתי ללכת על עוגיות עם ערך בריאותי שגם מתאימות לרגישים לביצים ולמוצרי חלב. אין בהן קמח, אבל יש שיבולת שועל שהיא יותר בריאה למערכת העיכול אך לצערי לא מתאימה לרגישים לגלוטן.

העוגיות מכילות רק 4 מרכיבים, לא צריך מיקסר (!!) ואין בהן שומן. הן לא בדיוק דיאטתיות, אבל בהחלט מספקות את החשק למשהו מתוק עם ערך בריאותי, יש להן מרקם של מאפינס והן סופר קלות להכנה. תהנו.

לבצק העוגיות: 15-18 עוגיות, תלוי בגודל

לחמם תנור ל 170 מעלות

3 בננות בשלות מעוכות

2 כוסות שיבולת שועל גסה (לא האינסטנט)

1 כוס תמרים מגולענים וחתוכים קטן (כ- 10 תמרים)

3 כפות סירופ מייפל אמיתי (לא בטעם מייפל מהסופר)

אופן ההכנה:

שמים הכל בקערה ומערבבים עד שהכל מפוזר ואחיד.

נותנים לתערובת לנוח רבע שעה ואז בעזרת כף לוקחים מהתערובת ועם היד יוצרים כדור.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ-18 דקות. מצננים כמה דקות

בתבנית ואז מעבירים לרשת צינון ולקופסא.

זהו, אמרתי סופר קל להכנה, לא?

טיפים/ גיוונים:

1. במקום תמרים אפשר חמוציות, משמשים ואפילו להוסיף נטיפי שוקולד.

2. במקום סירופ מייפל אפשר סילאן ללא תוספת סוכר או דבש.

 

לבלוג ריח של בית