עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות | צילום: בלוג פצפוצים
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות | צילום: בלוג פצפוצים

עוגיות שוקולד צ'יפס שמתאימות לכל מזג אוויר, לכל שעה ולכל מצב רוח. הבונוס: המתכון שלפניכם מתאים גם לטבעונים. קדימה, למטבח, בלי תירוצים

88 שיתופים | 132 צפיות

וואי אתם יודעים, לרגע קט בפסח, חשבתי שהקיץ הגיע!

החומרים לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות | צילום: בלוג פצפוצים
החומרים לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות | צילום: בלוג פצפוצים

כאילו, אני יודע שטכנית זה אביב [וגם זה רק בתיאוריה], אבל היה איזה יום אחד שהתעוררתי בבוקר. ולא. היה. קר. איזה כיף! זה אומר שלא צריך לזחול מהמיטה החוצה כדי להפשיר בהדרגה, ולא צריך להתכרבל עם הקפה בשביל להתחמם, ולא צריך לפחד שהמים הקרים בברז ישברו את האצבעות.

מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, המלח ומוסיפים את הפצפוצים | צילום: בלוג פצפוצים
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, המלח ומוסיפים את הפצפוצים | צילום: בלוג פצפוצים

ואז הגיע הסופ"ש ופתאום שמעתי נקישות מטפטפות. ידעתי שזה הגשם ששוב מתקמבק כמו שר ב-1998 [אתם מאמינים?] אבל כבר לא איכפת לייייייי, אני כבר במוד ביקיני ושום דבר לא ישנה את דעתי. חוץ מהעובדה שאני לא לובש ביקיני, אבל בואו לא נהיה קטנוניים, בסדר?

טורפים את הסוכרים היטב עם השמן והמים | צילום: בלוג פצפוצים
טורפים את הסוכרים היטב עם השמן והמים | צילום: בלוג פצפוצים

סתם קיצר ואז כל פעם שמשהו חורפי [גשם, תפוזים, דני רופ] יוצר איתי קשר כלשהו, אני כולי אמממ bye felicia. כי די, החורף נגמר וכל גשם שיורד עכשיו זה כמו השאריות של השמפו בבקבוק; זה נראה הרבה וזה נחמד לתלות בזה תקווה שיש עוד קצת, אבל זה לא מספיק באמת לכלום.

מוסיפים את תערובת הקמח-פצפוצים לתערובת הסוכר ומערבבים | צילום: בלוג פצפוצים
מוסיפים את תערובת הקמח-פצפוצים לתערובת הסוכר ומערבבים | צילום: בלוג פצפוצים

אבל מה זה משנה חורף או קיץ, העוגיות האלה, שאת המתכון שלהן שיניתי קצת ממאפיית Ovenly בניו יורק, הן עוגיות שוקולד צ'יפס שמתאימות בכל עונה, כל מצב, כל שעה, ובייחוד כשיש חמצן באוויר.

יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ בערך, כל אחד במשקל 50 גרם | צילום: בלוג פצפוצים
יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ בערך, כל אחד במשקל 50 גרם | צילום: בלוג פצפוצים

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

260 גרם קמח רגיל [2 כוסות פחות כף אחת]

1 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

200 גרם פצפוצי שוקולד [כוס ורבע]

100 גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום, בהיר או כהה

115 גרם שמן [1/2 כוס + כף אחת]

60 מ"ל מים [1/4 כוס]

1 כף תמצית וניל

מעט מלח ים עדין [כמו פלור דה סל] לפיזור על העוגיות

להכנת העוגיות:

בקערה בינונית, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח. הוסיפו את הפצפוצים וערבבו גם אותם.

בקערה גדולה, טרפו [עם מטרפה] את הסוכרים היטב עם השמן והמים עד שהתערובת חלקה ואחידה, בערך 2 דקות. אפשר לעשות את זה במיקסר [אין הבדל בין השיטות], אבל אני אישית מעדיף ידנית כי לטרוף 2 דקות במטרפה זה לא כזה קשה, וזה גם נראה כמו מחיר קטן לשלם בשביל כמות העוגיות שאני הולך לטרוף אח"כ.

הוסיפו את תערובת הקמח-פצפוצים לתערובת הסוכר, וערבבו עם מרית או כף עץ רק עד שהתערובת אחידה ואין יותר חלקים יבשים של קמח. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 12-24 שעות.

כשאתם מוכנים לאפות את העוגיות, חממו את התנור ל-180 מעלות, ורפדו שני מגשי אפייה בנייר אפייה.

הוציאו את הבצק מהמקרר וצרו כדורים בקוטר 4 ס"מ בערך, כל אחד במשקל 50 גרם. הניחו את הכדורים על מגשי האפייה באופן מרווח, והכניסו למקפיא למשך 10 דקות לפחות. אנחנו נאפה את העוגיות כשהן קפואות וככה הן תשמורנה על הצורה שלהן יותר טוב. לאחר 10 דקות [או יותר], הוציאו את המגשים מהמקפיא, פזרו מעט מלח ים עדין מעל, ואפו למשך 12-17 דקות; הזמן הקצר מניב עוגיות רכות וקצת cookie-dough-יות, והזמן הארוך מניב עוגיות קצת יותר צ'ואיות וקריספיות בקצוות.

הניחו להתקרר לחלוטין על רשת לפני ההגשה. או שלא.

מכניסים לתנור, אופים ומסתערים | צילום: בלוג פצפוצים
מכניסים לתנור, אופים ומסתערים | צילום: בלוג פצפוצים

לבלוג פצפוצים