קרפצ'ו קולורבי של הוויסקי בר מוזיאון

סטיילינג: ענת לבל | צילום: אנטולי מיכאלו
סטיילינג: ענת לבל | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכננים מסיבה לסוף השנה האזרחית? הוויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה עם ההצעות למנות בסטייל שיספגו טוב את האלכוהול ויסגרו את כל הפינות. קודם כל - נשנוש פתיחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

יותר מ־1,000 בקבוקי ויסקי מכל העולם | צילום: אפיק גבאי
יותר מ־1,000 בקבוקי ויסקי מכל העולם | צילום: אפיק גבאי

 

 

כדי שהדרינק לא יפיל אתכם – מתכון למנת פתיחה שווה שלא תשאיר אתכם על קיבה ריקה:

קרפצ'ו קולרבי ואנשובי

החומרים ל- 4 מנות  |   קל |   פרווה

1 קולרבי גדול מקולף ופרוס דק מאוד
מלח, פלפל שחור
מיץ סחוט מלימון אחד
שמן זית
צרור עלי בייבי תרד
1 צנצנת פילטים של אנשובי
חופן פיסטוקים קלופים לא קלויים

אופן הכנה

1. מניחים את פרוסות הקולרבי בקערה ומתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.

2. אופים את הפיסטוקים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות.

3. קוצצים גס.

4. מסדרים את הקולרבי בצלחת, מניחים ערימה של הבייבי תרד במרכז הצלחת, מסדרים פילטים של אנשובי מעל ומפזרים את הפיסטוקים.

קרפצ'ו קולרבי ואנשובי | צילום: אנטולי מיכאלו
קרפצ'ו קולרבי ואנשובי | צילום: אנטולי מיכאלו

צילום אנטולי מיכאלו  | סטיילינג ענת לבל

הוויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה הוא חלל ייחודי, מהגדולים מסוגו בעולם, המשלב בין בר למוזיאון ויסקי. על המדפים המכסים קיר שלם מצטופפים למעלה מ־1,002 סוגי ויסקי המייצגים כמעט כל פינה בעולם שבה מייצרים את המשקה האציל, מסקוטלנד ואירלנד הקלאסיות ועד למדינות עולם חדש כמו טייוואן, הונג קונג והודו. כל הבקבוקים המוצגים במוזיאון, שנאספו בקפידה במשך למעלה משנתיים, מוצעים למכירה במחירים אטרקטיביים ולטעימה בכוסות גלנקירין מסורתיות. אפשר לטעום ויסקי לבחירתכם או בתפריטי טעימות מובנים שמייצגים סגנונות שונים. להשלמת החוויה בקשו להצטרף לאחת מסדנאות הטעימה המיוחדות: כל משתתף מקבל אוזניות אלחוטיות שמהן בוקעים צלילים שמוסיפים לטעימת הוויסקי עוד ממד, ומגשי פירות יבשים ושוקולד מדגישים את הארומות המיוחדות. מהמטבח שבירכתי החלל יוצאות מנות מחומרי גלם איכותיים שמתחברות בטעמן לוויסקי: בשרים בעישון עצמי, ירקות, דגים טריים וקינוחים מתוצרת בית בניחוחות וטעמי ויסקי. המקום, הממוקם בהאנגר ששימש את המוסד, מאובזר גם בקומת גלריה המיועדת להופעות וקומת אירועים ל־50 איש לסדנאות פרטיות והדרכות, וגם למסע לגימת וויסקי אינטימי עם חברים. דוד אלעזר 27 (מתחם שרונה), תל אביב, 03-9551105

לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב סילבטר מוצלח:

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור
סלט סינטה, עגבניות וירוקים
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי
ולקינוח – קרמבו בראוניז