תבשיל אורז אדום עם שעועית שחורה וירקות

תבשיל אורז אדום עם שעועית שחורה וירקות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
תבשיל אורז אדום עם שעועית שחורה וירקות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

תבשיל אורז עשיר ומנחם שמגלה לנו שיש חיה כזאת מתכון לאורז ללא שמן. מתכון של Urban Shaman שינקה לכן את הגוף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

דגן מלא וקטניות שיוצרים חלבון מלא מהצומח. ירקות השורש מתאימים לעונת הסתיו, והירקות הירוקים מוסיפים ויטמינים ומטהרים את הגוף. מומלץ להנביט את השעועית כדי להעלות את ערכה התזונתי ואת תכולת החלבון שלה, ובכל מקרה להשרות אותה 12 שעות לפחות.

עוד מתכוני טיהור וניקוי מבית Urban Shaman:
סופרבולז: קוקוס, בננה וספירולינה או פפאיה, אסאי וגוג'י ברי
צ'יה פודינג עם קרם פטל 
מיץ רימונים
סמודי ספירולינה

 

החומרים ל6-8 מנות |   קל |  טבעוני

לאורז

300 גרם אורז מלא עגול
200 גרם אורז אדום
1.5 ליטר מים
קורט כורכום
כפית הל טחון
מלח
חצי כוס שמן זית

לשעועית

חצי קילו שעועית שחורה שהושרתה במים לפחות 12 שעות
2 ראשי שום מקורקפים (להסיר את החלק העליון בלבד ולהשאיר את ראש השום שלם)
5 בצלים לבנים קלופים וחצויים
5 גזרים גדולים חתוכים גס
כף זרעי חרדל צהובים כתושים
כף שטוחה כורכום
כפית פלפל קאיין

לירקות

קילו של מיקס מכל סוגי ירקות העונה: דלעת, בטטה, כרוב, גזר, כרישה
שתי כוסות עלים ירוקים (תרד, מנגולד, אורוגולה, רוקט או קייל)
2 ליטר מים
2 כפות מלח

להגשה

3-4 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

השעועית

1. מכניסים לסיר את השעועית עם המים, ראשי השום השלמים, הבצלים החצויים, חתיכות הגזר וזרעי החרדל.

2. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את התבלינים ומבשלים בבעבוע עדין למשך שלוש שעות.

3. מוסיפים מעט שמן זית שיכסה את השעועית.

האורז

1. מערבבים את שני סוגי האורז ושוטפים אותו היטב מתחת לזרם מים חזק.

2. מייבשים את האורז במסננת.

3. מחממים היטב סיר נירוסטה או ברזל, מכניסים אליו את האורז (ללא שמן!) וקולים אותו בטמפרטורה בינונית עד לקבלת ריח אגוזי תוך כדי  ערבוב במשך כחמש דקות.

4. מעלים את הלהבה, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את המלח והתבלינים, מכסים את הסיר במכסה ובמגבת ומבשלים על להבה נמוכה למשך 45 דקות בלי לפתוח את המכסה במהלך הבישול.

6. בתום הבישול מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים לו להצטנן למשך עשר דקות בלי לפתוח את המכסה.

7. פותחים את המכסה, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים את האורז בעדינות.

הירקות

1. מרתיחים את המים והמלח בסיר עד לבעבוע.

2. מכניסים את הירקות ואת התבלינים ומבשלים עד שהירקות מתרככים – אך לא יתר על המידה.

3. מסננים את הירקות מן המים (ניתן לשמור אותם לציר ירקות עתידי).

4. לפני ההגשה מניחים במחבת את הכמות הרצויה מתבשיל השעועית, מוסיפים את הירקות המבושלים ומעט ממי הבישול של הירקות, ואת העלים הירוקים.

5. מגישים לצד האורז.

תבשיל אורז אדום עם שעועית שחורה וירקות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
תבשיל אורז אדום עם שעועית שחורה וירקות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל