תבשיל שעועית אזוקי ופטריות
קבלו את הכוכבת החדשה במטבח: שעועית האזוקי. הנה מתכון טעים ובריא לתבשיל של שעועית אזוקי ופטריות מוקפצות
מצרכים:
2 כוסות שעועית אזוקי, שהושרתה 8-12 שעות בקערה עם מים
סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות עבה
4 קישואים, פרוסים
בצל לבן, חתוך לרצועות
6 שיני שום, פרוסות
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור פטרוזיליה
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל
כף כמון
כף פפריקה מתוקה או חריפה
אופן ההכנה:
1. בסיר עם מים מבשלים את השעועית עם כף כמון וכף פפריקה מתוקה. כשמתרככת אחרי כ-20 דקות מורידים מהאש ומסננים.
2. בווק או מחבת גדולה מטגנים בצל לבן. מוסיפים קישואים, שום פרוס ופטריות. אחרי 7-10 דקות מוסיפים שעועית, מלח, פלפל וסויה. מקפיצים עוד 5 דקות.
3. מכבים את האש, מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומערבבים.
הילה וידבסקי, נטורפתית מוסמכת, משלבת ייעוץ תזונתי וליווי אישי וכן אספקת מנות בריאות. http://www.libriut.co.il/