הזוג הנועז: מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה

מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה | צילום: בן יוסטר
מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה | צילום: בן יוסטר

סינטה צרובה קלות עם רליש מלון, ליצ'י וג'ינג'ר ורוטב מרענן מלווה קוקטייל על בסיס אננס וטעמים משלימים שמשעשעים את החך. זוג המנות שללא ספק יוסיפו לכם עניין לשנה האזרחית החדשה

 

מידורי בלאסט

החומרים לקוקטייל אחד

30 מ”ל מידורי
20 מ”ל היימנס לונדון דריי
20 מ”ל בולס ג’ינג’ר
15 מ”ל מיץ לימון
40 מ”ל מיץ אננס
קרח

לקישוט
פלח לימון
עלי נענע
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מוזגים את כל החומרים לשייקר, ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.

2. מסננים את הנוזלים לכוס מרטיני, מקשטים בלימון ובעלי נענע

3. מאבקים את עלי הנענע במעט אבקת סוכר.

מידורי | צילום: בן יוסטר
מידורי | צילום: בן יוסטר

טאטאקי סינטה

החומרים ל–2 מנות

100 גר’ סינטה נקייה מגידים ומשומן
מלח גס ופלפל שחור גרוס
4 כפות שמן סויה

לרליש
½ כוס קוביות קטנות של מלון כתום
2 כפות ליצ’י קצוץ
½ כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
5 עלי כוסברה, 5 עלי בזיליקום
5 עלי נענע
5 עלי בזיליקום
4 כפות פיש סוס, כפית חומץ, 6 פרוסות דקות של צ’ילי אדום.

לרוטב 4 מלפפונים
3 שיני שום
¼ כוס חומץ
¼ כוס מים
½ פלפל צ’ילי ירוק חריף
6 גבעולי בצל ירוק
כף נענע קצוצה
כף בזיליקום תאילנדי קצוץ
קורט מלח

אופן ההכנה

הרליש
1. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים בצד כחצי שעה.

הרוטב
1. במעבד מזון טוחנים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.
2. שומרים בקירור.

הסינטה
1. מתבלים את הסינטה במלח ובפלפל ומלהיטים מחבת ברזל עם שמן.
2. צורבים את הסינטה 5 שניות מכל צד.
3. פורסים את הנתח ל–8 פרוסות דקות ומסדרים על צלחת שטוחה.
4. מניחים מעל את הרליש ויוצקים מעל את הרוטב.

מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה | צילום: בן יוסטר
מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה | צילום: בן יוסטר

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | קוקטיילים דניאל קיסלסי, הכרם 
מתכונים שף משה בדישי, מינה טומיי
בשיתוף הכרם ומינה טומיי

לעוד מתכונים שעושים זיווג מוצלח בין המנה לדרינק:

הנוסטלגים: אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי
השובבים: אפרטיבו ופיש סלט
ההרפתקנים: קואנטרוריטה וסביצ’ה
המתוחכמים: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי
המהודרים: שרטרז מי וטנדורי פיש