לפני חצות: הקוקטיילים והמנות שיתאימו בול

הקוקטיילים הראויים, רגע לפני חצות |סטיילינג: תמר סגל | צילום: בן יוסטר
הקוקטיילים הראויים, רגע לפני חצות |סטיילינג: תמר סגל | צילום: בן יוסטר

הזוג המתוחכם שלנו: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי, הוא רק אחד מהזיווגים הראויים ששידכנו. קבלו את הקוקטיילים השווים והמנות הכי כיפיות, שיעשו לכם סיפתח נהדר לשנה האזרחית החדשה

 

כמו במטבח, גם על הבר – חומרי גלם טובים, שילובי טעמים מעניינים ופרזנטציה מרשימה יוצרים חוויית שתייה ואכילה מושלמת.  רגע לפני הנשיקה בחצות רקחנו עבורכם שישה קוקטיילים קלאסיים עם טוויסט והתאמנו להם שש מנות נפלאות שיעשו להם ולכם טוב. תתכוננו, הספירה לאחור החלה

 

הזוג המתוחכם: רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי

 

רמי סייד קאר

החומרים לקוקטייל אחד

50 מ”ל רמי מרטן VSOP
20 מ”ל קוונטרו
30 מ”ל מיץ לימון
10 מ”ל מי סוכר
קרח
לקישוט פלח של תפוז

אופן ההכנה

1. מוזגים את כל החומרים לשייקר, ממלאים את השייקר בקרח ומשקשקים היטב.

2. מסננים את הנוזלים לכוס סניפטר עם קרח ומקשטים בפלח תפוז.

רמי מרטן VSOP | צילום: בן יוסטר
רמי מרטן VSOP | צילום: בן יוסטר

 

ביף פפר קמבודי

החומרים ל–2 מנות

לרוטב פלפלת
25 גר’ חמאה
1 כף פלפל שחור גרוס קמבודי (קמפוט פפר) או רגיל
½ בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
¼ כוס סויה יפנית
¼ כוס סוכר
¼ כוס קטשופ
1/3 כוס רוטב פטריות צמחוני/רוטב צדפות
1 עיגול סוכר דקלים קצוץ
½1 כוסות חלב קוקוס

לבשר
200 גר’ סינטה/פילה חתוך לנתחים דקים
¼ חציל חתוך לקוביות מקומח ומטוגן בשמן עמוק עד להזהבה
חופן עלי בזיליקום סגול
חופן עלי בזיליקום תאילנדי/רגיל
חופן עלי כוסברה

אופן ההכנה

1. הרוטב במחבת מאדים בצל בחמאה עד לשקיפות.

2. מוסיפים שום ופלפל ולאחר 10 שניות מוסיפים את יתר החומרים.

3. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

4. הבשר מחממים ווק או מחבת לחום גבוה עם מעט שמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים כחצי דקה.

5. מוסיפים את החצילים המטוגנים ומקפיצים כחצי דקה.

6. מוסיפים מצקת מהרוטב ומצמצמים מעט.

7. מכבים את האש ומקשטים בעשבי תיבול.

רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי | צילום: בן יוסטר
רמי סייד קאר וביף פפר קמבודי | צילום: בן יוסטר

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל | קוקטיילים דניאל קיסלסי, הכרם 
מתכונים שף משה בדישי, מינה טומיי
בשיתוף הכרם ומינה טומיי

לעוד מתכונים שעושים זיווג מוצלח בין המנה לדרינק:

הנוסטלגים: אמרטו סאוור ונאמס וייטנאמי
השובבים: אפרטיבו ופיש סלט
ההרפתקנים: קואנטרוריטה וסביצ’ה
המהודרים: שרטרז מי וטנדורי פיש
הנועזים: מידורי בלאסט וטאטאקי סינטה