שבועות מן המדבר: טרין גבינה ושאר מתכונים חגיגיים

טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים

הדיי עפאים, שספרו החדש הוא שיר אהבה לערבה ולחומרי הגלם שלה, מגיש ארוחת שבועות מדברית, ישראלית ושורשית ולמנה ראשונה: טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החקלאות בערבה התפתחה בסוף שנות ה־50 של המאה הקודמת כמעשה התיישבותי פרוע של בני החלוצים מעמק יזרעאל, וכיום האזור הוא אחד מחבלי הארץ החקלאיים החשובים בישראל. מי שיער שדווקא באחד המקומות הצחיחים בארץ תתפתח תעשייה חקלאית חדשנית המקדמת עקרונות של חקלאות בת קיימא ומדברת בשפה קולינרית של חומרי גלם מקומיים וטרואר ארץ ישראלי שורשי? כיום הערבה היא ביתם של בני הדור החדש של החקלאים הישראלים, ומביאה לשולחננו שפע של פירות, ירקות, בשר וחלב.

לאשכולות הענבים, הפלפלים, העגבניות והתמרים הצטרפו כאן חומרי הגלם הגדלים בערבה: בשרם של הטלאים המקומיים, חלבן של העזים המדבריות, החצילים, פירות הקיץ והדבש. יחד הם יוצרים ארוחה שמייצגת את הטוסקנה המקומית שלנו.

להמשך ארוחת שבועות מדברית בסגנון הדיי עפאים:
חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים
סלטים קלויים: קפונטה משוואיה
רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול
גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית

 

טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים

כוכבת המנה הזו היא הגבינה, וחומרי המילוי מוסיפים לה צבעוניות וטעמים מתוקים, חריפים וחמצמצים. אפשר למלא את כיכר הגבינה בכל ירק או פרי שמתחשק לכם, ולקבל מנה חגיגית במיוחד שתסחט קריאות התפעלות.

החומרים ל-8 מנות  |  קל  | חלבי

כיכר גבינה בשלה במשקל 700 גרם עד קילו (אנחנו השתמשנו ב"רכס" – גבינת עזים אורגנית תוצרת משק עפאים המצופה בפחם ערמונים ועובש לבן)
1 צרור רשאד או גרגיר הנחלים
8 משמשים בשלים ומתוקים, מגולענים וחצויים
1 כוס זיתים סורים מגולענים וחצויים
אשכול ענבים אדומים מתוקים חצויים

 

אופן ההכנה

1. פורסים את כיכר הגבינה לרוחב לארבע שכבות.

2. מניחים את השכבה התחתונה על מגש מפואר או צלחת הגשה גדולה.

3. קוצצים קיצוץ גס את הרשאד, ומסדרים אותו בשכבה אחידה בגובה כסנטימטר אחד על שכבת הגבינה התחתונה.

4. מניחים על הרשאד את פרוסת הגבינה הבאה, ומסדרים עליה את המשמשים.

5. מניחים על המשמשים את פרוסת הגבינה הבאה, ועליה מסדרים את הזיתים המגולענים.

6. מניחים את פרוסת הגבינה האחרונה, ועליה מסדרים יפה את חצאי הענבים.

7. פורסים כעוגה חגיגית ומגישים כמנה ראשונה או לסיום הארוחה.

טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים