כריך דג מעושן

כריך פורל מעושן | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
כריך פורל מעושן | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

דג פורל מעושן, איולי חזרת ושמנת, תפוחי אדמה ועלים ירוקים מרכיבים יחד סנדוויץ' טעים להפליא. אפשר גם לערבב את כל חומרי המילוי ולהגיש אותם על פרוסות לחם ככריך פתוח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

כריך פורל מעושן

החומרים ל- 4 כריכים | קל | חלבי

8 פרוסות לחם מחמצת
8 כפות איולי חזרת ושמנת חמוצה (מתכון בהמשך)
350 גרם בשר פורל מעושן (קנו את הדג הנמכר בוואקום ונקו את בשר הדג מהעור והעצמות)
2 תפוחי אדמה קטנים, מבושלים בקליפתם, קרועים ביד לפיסות קטנות
2 כוסות רוקט או עלי תרד טורקי
מלח ים ופלפל שחור גרוס
שמן זית

הרכבת הכריך

1. מורחים ארבע פרוסות לחם ברוטב חזרת, כשתי כפות לכל פרוסה.

2. מפוררים את בשר הפורל על הרוטב, מוסיפים מעט קרעי תפוחי אדמה, ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

3. מוסיפים מעט תרד טורקי או רוקט, מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את הכריך בפרוסת לחם נוספת.

4. מוזגים וודקה קרה מאוד לכוסות קטנות, שמים מוזיקה לא קשורה ומרגישים חופש.

עוד כריכים שיעשו לכם בית-ספר:
כריך ארבעה חריפים
כריך ירקות צלויים טבעוני
כריך מקסיקני עם איולי צ'יפוטלה
ולקינוח – כריך סניקרס שיקח אתכם לגן עדן

 

קרם חזרת ושמנת חמוצה

החומרים

5 חלמונים
1 כפית חרדל
1 שן שום אחת
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ים
ליטר שמן זית
2-3 ס״מ שורש חזרת טרי מגורד
2 גביעי שמנת חמוצה

אופן ההכנה

1. שמים חלמונים, שום וחרדל במעבד מזון או בבלנדר ומפעילים למשך כשלוש דקות.

2. מוסיפים שליש מכמות השמן בזילוף איטי, ומזלפים פנימה תוך המשך הערבול גם את מיץ הלימון וממליחים.

3. מוסיפים את שאר השמן בזילוף איטי עד לקבלת מרקם חלק של מיונז.

4. מעבירים את האיולי לקערה, ומוסיפים את החזרת ואת השמנת החמוצה.

5. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול (עם מלח, מיץ לימון נוסף או חזרת במידת הצורך).

 

כל מתכוני הממרחים שידאגו לכם לסנדוויץ'

כריך פורל מעושן | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
כריך פורל מעושן | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

מתכונים מבית השפים אלדד שמואלי וגדי בור ממאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות