רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול

רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים

בשרו העדין של הטלה מקבל כאן ציפוי מתקתק ומחמיא, אך יש לשים לב לא לאפות אותו יתר על המידה כדי שהבשר יישאר ורדרד ועסיסי. חלק מסדרת מתכונים לארוחת שבועות מדברית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 6 מנות  |   קל  |   בשרי

1 כוס תמר דקל־נור יבש ומגולען
4-5 שיני שום
חופן שקדים או אגוזי לוז קלויים, לא קלופים
1 צרור פטרוזיליה
עלים מארבעה גבעולי תימין או אזוב
מיץ מ־1/2 לימון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
רבע קדמי של טלה שהוסרה ממנו מרבית שכבת השומן ונחשפו בו הצלעות, או נתח צלעות
שלם, או טי בון טלה (במשקל כ־1.5 ק״ג, כולל העצמות).

מתכונים נוספים של הדיי עפאים באווירת שבועות מן המדבר:
טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים
חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים
סלטים קלויים: קפונטה משוואיה
גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית

 

 

אופן ההכנה

1. טוחנים את חומרי הציפוי במעבד מזון למשחה במרקם גרגירי.

2. מורחים את המשחה על צדו העליון של הנתח בידיים רטובות, בשכבה אחידה בעובי של 7־6 מילימטר.

3. מניחים את הנתח בתבנית חמר משומנת במעט שמן זית, כשהציפוי כלפי מעלה.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 250 מעלות, למשך כ־20־15 דקות, עד שהציפוי מזהיב ונוצץ.

5. מנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות וממשיכים בצלייה למשך כחצי שעה נוספת, עד שהבשר עשוי במידה הרצויה וצבעו ורדרד ומצודד.

6. מגישים את הנתח לשולחן בשלמותו ופורסים לכל סועד שתי צלעות עם הציפוי.

רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים