סינטה צרובה על סלט עדשים

סינטה צרובה בתבלינים אפריקאיים על סלט עדשים ומולה אמריליו של השפית אביבית פריאל אביחי | צילום: בן יוסטר
סינטה צרובה בתבלינים אפריקאיים על סלט עדשים ומולה אמריליו של השפית אביבית פריאל אביחי | צילום: בן יוסטר

השפית אביבית פריאל אביחי חושפת את הקשר בין סינטה צרובה לאופנת שנות ה-70, במתכון מיוחד שחוגג את גיליון ה-800 של מגזין "את"

88 שיתופים | 132 צפיות

באפריל 2015 יצא לאור גיליון ה-800 של את. לרגל האירוע יצרה השפית אביבית פריאל אביחי מנה בהשראת הפקת אופנה של המגזין מתחילת שנות ה-70, אותה צילם בן לם האגדי. ההפקה, "ספארי", משלבת בין מראה סבנטיז יוקרתי לאקלים הלוהט של המזרח התיכון.

 

אביבית פריאל אביחי, שפית ובעלים של אוזריה, בת 48, נשואה + 2, גרה ברמת גן. עובדת בימים אלו על הקמת בית קפה קטן שייפתח בקרוב בצמוד לאוזריה.

שפית אביבית פריאל אביחי | צילום: בן יוסטר
שפית אביבית פריאל אביחי | צילום: בן יוסטר

"ההפקה לקחה אותי בדמיון לאפריקה. ספארי. טבע פראי. ציד. ארוחה סביב מדורה בצלחת מסטינג. טעמים פראיים ואקזוטיים".

 

ספארי | צילום: בן לם, תחילת שנות ה-70
ספארי | צילום: בן לם, תחילת שנות ה-70

 

סינטה צרובה בתבלינים אפריקאיים על סלט עדשים ומולה אמריליו

החומרים ל-6 מנות:

1 ק"ג סינטה בקר מיושנת חתוכה לרצועות בעובי 5 ס"מ

לסלט עדשים:

2 כוסות עדשים שחורות מבושלות ומסוננות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

1/2 כוס סלרי קצוץ

2 כפות אגוזי לוז קלויים וקצוצים

2 כפות חמוציות מיובשות

1/4 כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל לפי הטעם

לברבר (תערובת תבלינים אפריקאיים):

כף כוסברה טחונה

כף הל טחון

כף כרוויה

כפית חילבה

כף אגוז מוסקט טחון

כף ציפורן טחונה

כף קינמון טחון

כף פלפל אנגלי טחון

כף כורכום

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית פלפל שחור טחון

כף מלח ים

למולה אמריליו (רוטב מולה צהוב):

375 גר' פלפלים צהובים קלויים וקלופים

3 גר' חלפניו

10 גר' הבנרו (או צ'ילי ירוק)

25 גר' שום

10 גר' מלח

150 גר' עגבניות ירוקות

40 גר' מיץ לימון

25 גר' שוקולד לבן

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי סלט העדשים.

2. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב מלבד השוקולד במערבל, מעבירים לסיר ומחממים על אש קטנה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס, מסירים מהאש ומצננים.

3. מערבבים כפית גדושה מתערובת התבלינים עם 3 כפות שמן זית. מעסים את נתחי הבשר במשחה שנוצרה ומניחים לשעתיים לספיגת טעמים.

4. צולים את הבשר על גריל חם למידת עשייה מדיום-רייר ופורסים לפרוסות דקות.

5. מניחים בכל צלחת 2 כפות סלט עדשים ומעליו כמה פרוסות בשר צלוי. מזליפים מעט מהרוטב מעל.