עוגת שמרים ושוקולד

מתכון מנצח של הקונדיטור מיקי שמו לעוגת שמרים ושוקולד על זמנית שהוכנה בסיר פלא של פעם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

  • ½2 כוסות קמח (300 גר')
  • 15 גר' שמרים טריים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גר')
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן קנולה (10 גר')
  • 1/2 כוס חלב (90 גר')
  • קורט מלח (2 גר')
  • 100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל (5 גר')
  • קליפה מגוררת מ-1/4 תפוז


למלית/מילוי קקאו-שוקולד:

  • 1 כוס סוכר
  • ½1 כפות קקאו איכותי (ככל שהקקאו איכותי יותר הוא "מתפרק" טוב יותר באפייה, והופך בגמר הפעולה התרמית לתערובת שוקולדית טובה יותר.)
  • 1 כפית קפה נמס

אופן ההכנה:

1. מערבבים במערבל מזון במהירות איטית את כל החומרים במשך 5 דקות, מלבד החמאה והמלח.

2. מוסיפים את החמאה לאט לאט ומערבלים במשך 5-7 דקות נוספות.

3. מוסיפים מלח ומערבלים במשך דקה.

4. מניחים את הבצק לתפיחה ראשונה כחצי שעה, משחררים את האוויר מהבצק ומכניסים למקרר ל-5-6 שעות.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ. מברישים במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.

6. מערבבים היטב בקערה נפרדת את כל חומרי המלית ומפזרים על עלה הבצק. מפזרים מעל המלית מעט חמאה מומסת או שמן קנולה.

7. מגלגלים לרולדה, סוגרים את שני הקצוות של הרולדה אחד בתוך השני ומניחים בתוך תבנית סיר הפלא.

8. מניחים מצמצם על להבה בינונית, מעל את הסיר עם המכסה ואופים במשך כ-35 דקות.

9. בודקים באמצעות קיסם, ואם יש צורך אופים במשך כ-5-10 דקות נוספות.

טיפ: אפשר לאפות בתבנית חד פעמית עם חור, או בתבנית שושנים, בתנור שחומם ל-175 מעלות כ-40 דקות (בודקים גם באמצעות קיסם, ואם יש צורך ממשיכים לאפות).