מסעדת השקד: נוסטלגיה מחודשת

פילה לברק ממולא | צילום: אנטולי מיכאלו
פילה לברק ממולא | צילום: אנטולי מיכאלו

לצד המיקום והעיצוב החדש, פנינת הקולינריה התל אביבית התחדשה גם בתפריט ומפרגנת לנו במתכון לפילה לברק ממולא

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מסעדת השקד, המוסד התל אביבי הוותיק ששכן יותר מ־50 שנה ברחוב החשמונאים בתל אביב, עבר דירה אל מעבר לרחוב, והותיר מאחור זיכרונות של עשרות שנים שהפכו את המסעדה לחלק מההיסטוריה הקולינרית של תל אביב. בד בבד עם השיפוץ, העיצוב והלוקיישן המחודש, גם התפריט התחדש. מנות הדגל האהובות, הנשענות על אבני היסוד של המטבח המזרח אירופאי – האיקרה הלבנה, הכבד קצוץ והדג מלוח – נותרו בתפריט, ובהמשך לקו זה יצר הבעלים חיים שלו כמה מנות חדשות, המשלבות בין ישן וחדש. המנות מציגות טעמים מוכרים ונוסטלגיים בשילובים רעננים, ומשלבות מיומנות, מסורת וידע רב שנים בטיפול בדגים ובפירות ים המתקבלים טריים מדי יום בזכות היחסים ההדוקים שנוצרו עם הדייגים לאורך השנים.

החשמונאים 99 תל אביב, 03-5610546

מסעדת השקד | צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת השקד | צילום: אנטולי מיכאלו

 

פילה לברק ממולא

600 גרם פילה לברק המחולק לשני נתחים
מעט שמן זית (כף לערך)
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 בצל בינוני
1 כף כוסברה
1/2 שן שום

לרוטב
1 כוס מים
1/4 כוס חומץ
1 גזר חתוך לעיגולים
1 בצל חתוך לטבעות
1 כפית קארי או חווייג'
1/4 כף מלח
כפית סוכר

אופן ההכנה

1. טוחנים נתח אחד ואת השני מניחים בצד. לנתח הטחון מוסיפים בצל קצוץ, כוסברה קצוצה, שום, שמן זית ותבלינים ומערבבים הכל.

2. לוקחים את נתח הלברק השלם ואוחזים בקצותיו בעזרת קיסם. יוצרים עיגול וממלאים בתערובת הטחונה והמתובלת של הדג.

3. להכנת הרוטב: מבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה.

4. הרכבת המנה: מניחים את הדג הממולא בתבנית, ועליו חתיכות רוזמרין בודדות, שופכים מעל את הרוטב.

5. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות. אפשר גם לבשל בסיר.