מתכון לברוסקטת בקר של ביסטרו נח

ברוסקטת בקר | צילום: גיא יחיאלי
ברוסקטת בקר | צילום: גיא יחיאלי

זעפרן, צלפים מיניאטורים, קורנישונים קצוצים דק וסינטה בקר טריה חתוכה לקוביות קטנטנות. מתכון מתוחכם לברוסקטת בקר, ששווה את ההשקעה

88 שיתופים | 132 צפיות

לאחר ההצלחה של מסעדת "יהלומה בנמל" (שוק האיכרים, נמל תל אביב), השילוב הנשי המנצח של השפיות עינב ברמן ויהלומה לוי והמסעדנית אדוה זמר מגיע אל פארק הירקון ויוצר את נח ביסטרו מקומי – מטבח ביסטרו ים־תיכוני אישי ומעודכן בדרות רוקח בתל אביב.

ברמן, השפית המיתולוגית מאורנה ואלה ומאסיף, ידועה בקו בישול איכותי ואנין, עם הרבה אהבה לים התיכון ולתרבויותיו. לוי, אשת תקשורת לשעבר, ידועה בכישרונה במטבח הלבנטיני ובאהבתה הרבה לאוכל ולאנשים. יחד הן מאפשרות לסועדים בנח ביסטרו ליהנות מתפריט עשיר ומגוון הכולל מנות כגון סלט פאטוש עם נתחי אווז פריכים, ברוסקטה ארטישוק ירושלמי, טורטליני לחי עם קרם פרש, דבש ורוזמרין והמבורגר זנב שור במאפין אנגלי – באווירה לא מכופתרת שמתאימה לזוגות, למשפחות ולפגישות עסקים. במקום יש חניה חינם ואפשר לערוך בו אירועים פרטיים.

ברוסקטה טרטר בקר באיולי (4 מנות)

המרכיבים
4 פרוסות פוקצ'ה או לחם שאור קלויות
4 יח' צנונית פרוסה לעיגולים דקים
40 גר' בוטארגו
6 כפות איולי זעפרן (מתכון מצורף)
240 גר' סינטה בקר טריה חתוכה לקוביות קטנטנות
2 קורנישונים קצוצים דק
1 כפית צלפים מיניאטורים קצוצים דק
8 טיפות טאבסקו
מיץ מחצי לימון
כף וחצי שמן זית
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
לקישוט: רצועות דקיקות של בצל ירוק, סלרי אמריקאי קולפנים דקים

החומרים לאיולי זעפרן
10 יח' חוטי זעפרן
1/4 כוס יין לבן
4 חלמונים
2 שיני שום
330 מ"ל שמן תירס
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ תפוחים
1/4 כפית שאטה גרוס
כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים יין, משרים בתוכו את הזעפרן לכחמש דקות ומקררים.

2. טוחנים במעבד מזון את החלמונים, לימון, חומץ, שום, שאטה גרוס ומלח עד שהמסה מלבינה ומסמיכה מעט.

3. מזלפים באטיות, תוך כדי ערבול, 2/3 מהשמן.

4. מוסיפים את הזעפרן ואת היין וממשיכים בזילוף שארית השמן.

אופן הכנת הטרטר

1. מערבבים יחד בשר, קורנישונים, צלפים, טאבסקו, מיץ לימון, שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס.

הרכבת המנה

1. משפשפים את הפוקאצ'ות/לחם קלוי בעודן חמות בשן שום.

2. מורחים בנדיבות את האיולי מעל. מפזרים את הצנוניות בשכבה אחת על פני כל הברוסקטות. מניחים מעל את הטרטר. מגררים במגררת עדינה את הבוטארגו. מפזרים מעל את רצועות הבצל הירוק והסלרי.

3. מגישים מיד.

עם המנה: פטיט סירה רזרב

ברוסקטת הבקר באיולי היא מנה נפלאה, עוצמתית ומרוכזת, והיא הכי טובה כשלצדה מוגש יין הולם, עוצמתי ועשיר לכשעצמו. פטיט סירה רזרב של רקנאטי הוא יין פירותי ומתובל, יין פשוט נהדר שהופך למהנה עוד יותר כשהוא נלגם לצדו של הטרטר.

פורסם במגזין אטמוספירה