מרק בויאבז

צילום אנטולי מיכאלו 
סטיילינג ענת לבל
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת לבל

השף איל לביא המתמחה בחומרי גלם מן הים נותן מתכון למרק בויאבז עם המון פירות ים ותבלינים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

לציר דגים:

½1 ק"ג מבחר דגי ים טריים (לוקוס,

פרידה, מוסר, מרלן, מליטה, רסקס),

מנוקים ומפולטים

שמן זית

2 בצלים חתוכים לקוביות

3 גזרים חתוכים לקוביות

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוך לקוביות

כף זרעי שומר או 2 שומרים טריים

חופן עשבי תיבול טריים קצוצים

(תימין, אורגנו, רוזמרין)

4 גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

אדרות הדגים

2 סרטנים כחולים טריים, נקיים וחצויים

לבויאבז:

שמן זית

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות

3 גזרים חתוכים לקוביות

2 בצלים חתוכים לקוביות

קמצוץ נדיב של זעפרן

5 שיני שום שלמות קלופות

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

10 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

מלח

פלפל לבן

1/2 ק"ג שרימפס קריסטל טרי מנוקה

1/2 ק"ג קלמרי מנוקה

1/2 ק"ג מולים כחולים טריים

פילה הדגים חתוך לחתיכות

1־2 כפות פסטיס (או אלכוהול אניס אחר)

חופן פטרוזיליה קצוץ

 

אופן ההכנה

ציר הדגים:

1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים את כל החומרים למעט האדרות והסרטנים במשך כמה דקות. מוסיפים את האדרות והסרטנים ומאדים על אש בינונית במשך 2־3 דקות נוספות.

2. ממלאים בסיר פי ½2 מים מגובה הדגים ומרתיחים ללא מכסה. מבשלים על אש בינונית תוך כדי בעבוע במשך 40 דקות. מדי פעם מסירים את הקצף שמצטבר. מסירים מהאש ומסננים את הציר.

הבויאבז:

1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים את הסלרי, הגזרים והבצלים במשך כמה דקות. מוסיפים את הזעפרן והשום ומאדים על אש נמוכה עד שהירקות מזהיבים. מוסיפים את תפוחי האדמה, העגבניות וציר הדגים, מתבלים במלח ובפלפל ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך 30 דקות עד שתפוחי האדמה ושאר הירקות מוכנים. מסירים מהאש וטוחנים בעזרת מוט ידני או בבלנדר.

2. מרתיחים את המרק ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מכניסים את השרימפס, הקלמרי, המולים ונתחי פילה הדג לסיר. מבשלים במשך 2 דקות, מוסיפים את הפסטיס והפטרוזיליה ומגישים.

* מומלץ להגיש עם לחם קלוי וממרח רוי (העשוי ממיונז בתוספת שום, חומץ בן יין, זעפרן טחון, מלח ופלפל שאטה)

 

כלים

צווילינג שבזי 30, נווה צדק, תל אביב 5169887־052

קרמיקאית עדי ניסאני שמעון הצדיק 10 יפו, 7986107־052

NOOK מלכי ישראל 5 תל אביב, 5277177־03

כלים שלובים דיזנגוף 229 תל אביב, 5353810־052