מרק סובה שויו

מרק סובה שויו של שף דן גרשונוביץ | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
מרק סובה שויו של שף דן גרשונוביץ | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, דן גרשונוביץ עם מתכון למרק סובה שויו שיחמם אתכם לפני העיקריות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-5 מנות | בינוני | פרווה

למרק
8 כוסות (2 ליטרים) ציר עוף צח
200 מ"ל רוטב סויה
100 מ"ל מירין
1 ריבוע אצת קומבו (להשיג בחנויות אסייתיות)

להגשה
אטריות סובה ללא חיטה (להשיג בחנויות האסייאתיות)
1 צ'ילי ירוק קצוץ מעורבב עם כף מיץ לימון
צרור תרד תורכי חלוט במים רותחים ומצונן מיד במי קרח
2 כפות בצל ירוק קצוץ
5 ביצים רכות (מבושלות במים רותחים במשך 6 דקות ומצוננות מיד במי קרח)
1 כף שמן זית

מרק סובה שויו של שף דן גרשונוביץ | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
מרק סובה שויו של שף דן גרשונוביץ | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

המרק
1. מבשלים את כל המרכיבים בסיר עד לסף רתיחה, מסירים מאש ומסננים.

ההגשה
1. מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן.

2. מניחים בתחתית כל קערת מרק כף מתערובת הצ'ילי הקצוץ והלימון. מוזגים את המרק, מוסיפים את האטריות, מסדרים מעל את התרד, הבצל הירוק, הביצה הרכה ומזלפים שמן זית.

מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:

פילה מוסר ים בחמאת עגבניות
מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים
סלט קינואה אדומה וסלט סגול
שומר קונפי
נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו

מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק
מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק