מרק עוף

צלם: יעל אילן
צלם: יעל אילן

אין חורף בלי מרק עוף בריא ומחמם. מתכון למרק שנלחם במחלות בחורף וטעים כל השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג עצמות וגרונות עוף
  • 1/2 ק"ג כנפי עוף נקיות
  • 1 גרון הודו נקבה
  • 1 כנף הודו
  • 2 כרעיים עוף
  • 6 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים לאורכם
  • 1 שורש סלרי גדול
  • 2 שורשי פטרוזיליה גדולים
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחרוצים ב- X
  • 5 גבעולי סלרי אמריקאי, כולל עלים
  • 5 ענפי תימין
  • מלח
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור שמיר
  • 4 ליטרים מים

 

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את חלקי העוף, מכניסים אותם לסיר עם מים קרים, מרתיחים, מסננים ושוטפים היטב.

2. מכניסים את חלקי העוף שוב לסיר עם מים. מכסים חלקית ומביאים לסף רתיחה בבעבוע קל ומבשלים כך במשך 15 דקות. מסירים את הקצף והשומן המצטברים על פני המרק וממשיכים לבשל על סף רתיחה במשך 10 דקות נוספות, עד שלא עולה עוד קצף.

3. מוסיפים לסיר את ירקות השורש, גבעולי הסלרי, התימין, המלח והפלפל. מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים. מסירים את הקצף והשומן שוב. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

4. מסננים את המרק (נזהרים שלא להשאיר בתוכו את המשקע שנוצר בתחתית הסיר). מפרקים מהכרעיים ומהכנפיים את בשר העוף ומחזירים לסיר. מגישים מוזגים את המרק החם בקעריות עם אטריות, פתיתים, קרפלך, קניידלך, מַנדלך, שקדי מרק או קרוטונים.