מרק פטריות תאילנדי

מרק פטריות תאילנדי | צילום: בועז לביא
מרק פטריות תאילנדי | צילום: בועז לביא

מתכון פשוט ומרענן ל"גאנג אום": מרק פטריות תאילנדי, בוורסיה חדשה ישראל-סטייל. מנה טבעונית מעולה שתחמם אתכם בחורף ותזרום גם בקיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

 

לאחרונה חזרתי מטיול בתאילנד. אחד המרקים המפתיעים שנתקלתי בהם בדוכני הרחוב הוא מרק שמכיל המון סוגי פטריות. מומחה האוכל התאילנדי הנומן אספלר סיפר לי כי שמו הוא גאנג אום, וזו מנה שמקורה בחבל איסן. בתאילנד משתמשים להכנת המנה במעין ציר ירוק מעלים שנקראים באי יאנג. מכיוון שאין להשיגם בארץ, בניתי ציר משלי על בסיס פטריות שיטאקי ולמון גראס. לא חייבים להשתמש בכל סוגי הפטריות המפורטים, העיקר שיהיו לפחות שלושה.

החומרים ל-4 מנות |   קל  |   פרווה

לציר

2 גבעולי למון גראס חתוכים למקטעים באורך 3 ס"מ
10 פטריות שיטאקי מיובשות

למרק

1 סלסילה פטריות שיטאקי טריות חתוכות גס
1 סלסילה פטריות שימאג'י טריות (חומות, לבנות או חצי חצי) מופרדות מהבסיס
1 סלסילה פטריות יער חתוכות גס
2 פטריות מלך היער חתוכות לאורכן ופרוסות באלכסון
1 חבילה פטריות שינוקי או אנוקי חתוכות גס
200 גרם דלעת (עם הקליפה) פרוסה דק
1 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס דק
2-4 כפות רוטב דגים תאילנדי
1 כף סוכר (לבן או חום)
חופן עלי בייבי תרד (או עלי בייבי בוקצ'וי)

אופן ההכנה

הציר

1. מניחים את הפטריות המיובשות והלמון גראס בסיר.

2. מרתיחים 6 כוסות מים ומוזגים לסיר.

3. מכסים ומשהים 20 דקות, עד שהמים מקבלים את טעם המרכיבים.

4. מסננים, שומרים את הנוזל, ואם רוצים להשתמש בפטריות המושרות פורסים אותן דק.

המרק

1. מניחים בסיר את כל הפטריות הקצוצות, הדלעת והצ'ילי, מוסיפים את הציר ומרתיחים.

2. מבשלים על אש גדולה תוך כדי רתיחה במשך 2־3 דקות, עד שהפטריות רכות.

3. מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר ומערבבים.

4. מחלקים את עלי התרד לקערות ההגשה ומוזגים את המרק החם.

מרק פטריות תאילנדי | צילום: בועז לביא
מרק פטריות תאילנדי | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים עשירים בפטריות
פסטה ברוטב פטריות ויין לבן
קובה סינייה מפטריות ועדשים
המדריך של עז תלם לפטריות