מרק ריבוליטה איטלקי

צילום אנטולי מיכאלו 
סטיילינג ענת לבל
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת לבל

מרק ריבולטה איטלקי, סמיך ועשיר בירקות של השף יוגב ירוס ממסעדת ליטל איטלי

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

שמן זית

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות קטנות

10 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כרשה חתוכה לקוביות קטנות

5 שיני שום פרוסות דק

2 קופסאות רסק עגבניות

200 גר' פטריות (תערובת של כמה סוגים) קצוצות גס

2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בינוניות

1/2 כוס יין אדום

1 קופסה עגבניות איטלקיות מקולפות

3 ליטר מים

5 עלי דפנה

150 גר' שעועית לבנה, מושרית לילה במים ומבושלת מראש

1/4 כרוב אדום, חתוך לרצועות דקות

מלח, פלפל שחור

כפית גדושה פלפל שאטה

2 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות

כרובית מופרדת לפרחים

ברוקולי מופרד לפרחים

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

צרור בזיליקום קצוץ דק

צרור עלי סלרי קצוצים דק

קרוטונים מבגט להגשה

 

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הגזרים, הבצלים, הסלרי והכרשה עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום וכעבור דקה מוסיפים את רסק העגבניות. כעבור 3 דקות מוסיפים את הפטריות, כעבור 3 דקות מוסיפים את תפוחי האדמה והיין וכעבור דקה מוסיפים את העגבניות המקולפות. ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומרתיחים.

2. מוסיפים את השעועית והכרוב, מקטינים את האש, מתבלים ומבשלים במשך 30 דקות. מוסיפים את שאר החומרים למעט העשבים ומבשלים במשך 30 דקות נוספות עד שהירקות רכים.

3. מוסיפים את העשבים, מסירים מהאש ומתקנים תיבול. מגישים עם קרוטונים שהוכנו מפרוסות בגט קלויות עם שמן זית ותימין.