מרק ארטישוק

צילום אנטולי מיכאלו 
סטיילינג ענת לבל
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת לבל

משתמשים בתחתיות ארטישוק קפואות ומקבלים את אחד המרקים המושלמים לחורף. מתכון של שף חיים אלוש ממסעדת וילהלמינה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

שמן זית

6 תחתיות ארטישוק קפואות

כרשה קצוצה

2 בצלים קצוצים

5 שיני שום קצוצות

1/2 כוס קמח

ליטר מים או ציר ירקות

כוס חלב

כפית מלח

כוס שמנת מתוקה 42%

מיץ מ־2 לימונים

1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הארטישוק, הכרשה, הבצלים והשום במשך 5 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא שחום.

2. מוסיפים את המים והחלב ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך 10 דקות. טוחנים את המרק בעזרת מוט ידני או בבלנדר ומסננים.

3. מבשלים את המרק במשך 30 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים.