מרק ריבוליטה

צילום אנטולי מיכאלו 
סטיילינג ענת לבל
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת לבל

היישר מהמטבח האיטלקי, עם שעועית לבנה וכרוב שחור, מתכון למרק ריבולטה עשיר וסמיך של השף איל סבן ממסעדת סרדיניה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים

שמן זית, מלח, פלפל שחור

סלרי חתוך לקוביות

בצל סגול חתוך לקוביות

גזר חתוך לקוביות

2 שיני שום קצוצות

100 גר' כרוב שחור (קייל) חתוך לרצועות

100 גר' רוטב עגבניות שהוכן מראש (רוטב מבושל מעגבניות, בצל ומעט שום. אפשר להשתמש ברוטב מוכן)

240 גר' שעועית לבנה שבושלה מראש במי מלח (אפשר להשתמש בשעועית קפואה)

3 כוסות ציר ירקות או מים

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הסלרי, הבצל, הגזר והשום עד שהם רכים. מוסיפים את הקייל ומטגנים במשך כמה דקות. מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים מחצית מכמות השעועית ואת ציר הירקות (או המים) ומבשלים במשך 20־30 דקות. מוציאים לכלי נפרד מחצית מכמות המרק ומוסיפים לסיר את יתרת השעועית.

2. טוחנים את המרק שבסיר בעזרת מוט ידני או בבלנדר. מוסיפים את יתרת המרק (הלא טחון) לסיר. מתבלים ומגישים עם קרוטונים.