מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים

מרציפן של מיכל אנסקי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
מרציפן של מיכל אנסקי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, מור כספי עם פנקוטה שקדים ומיכל אנסקי עם מרציפן מיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מרציפן

מיכל אנסקי, על פי מתכון של הילה הוכמן

חומרים ל- 8 מנות | קל | פרווה
200 גר' שקדים מולבנים טחונים דק
1 חלבון
1/2 כפית תמצית שקדים טבעית
150 גר' אבקת סוכר + מעט אבקת סוכר לקימוח
חופן שקדים קלופים קלויים (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מערבבים את המרכיבים במיקסר עם וו גיטרה, במעבד מזון או בידיים, עד שנוצר בצק שנאסף לכדור (במעבד מזון זה קורה מהר. במיקסר נוצרים תחילה פירורים ואז הם נאספים לכדור). לשים את הבצק עוד דקה.

2. מפזרים מעט אבקת סוכר על משטח עבודה וצרים מהבצק גלילים בעובי ½1 ס"מ. אפשר לפרוס לפרוסות עבות או לגלגל מכל פרוסה כדור, להטביע בו גומה ולנעוץ בה שקד קלוף קלוי.

3. מניחים את ממתקי המרציפן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומאפשרים להם להתייבש במשך יומיים, עד שנוצר עליהם קרום פריך.

מרציפן של מיכל אנסקי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק
מרציפן של מיכל אנסקי | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קנריק

פנקוטה שקדים ויוגורט (מור כספי)

חומרים ל-10 מנות | בינוני | חלבי

6 עלי ג'לטין
500 מ"ל חלב שקדים
1 כוס (200 גר') סוכר
2 מקלות וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
700 גר' יוגורט

לציפוי
1 עלה ג'לטין
100 גר' מחית פרי (מנגו, פטל)
30 גר' סוכר
1/2 כוס מים

אופן ההכנה

1. משרים את עלי הג'לטין במי קרח.

2. מחממים מכל שמנת מתוקה עם הסוכר ומקלות הווניל עד סף רתיחה.

3. מסננים את הג'לטין ומאחדים אותו עם השמנת.

4. מאחדים את המסה הרותחת עם שארית השמנת והיוגורט.

5. מעבירים לכלי ההגשה ומעבירים למקרר לכמה שעות, עד להתייצבות.

6. משרים את הג'לטין במי קרח. מביאים לרתיחה את מחית הפרי, המים והסוכר ומוסיפים את הג'לטין.

7. מצפים את הפנקוטה בתערובות לאחר שהיא מתייצבת.

מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:

1. מרק סובה שויו
2. פילה מוסר ים בחמאת עגבניות
3. סלט קינואה אדומה וסלט סגול
4. שומר קונפי
5. נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו

מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק
מימין לשמאל: ינאי ארז (בר דגים), מיכל אנסקי, דן גרשונוביץ (מיזיאקי), אבנר לסקין (רק היום), מור כספי (פרונטו קיוסקו), קדן רוזנר (אטליז קדן- בעיקר בשר) | צילום: שרית גופן | סטיילינג: נעה קרניק