ג'ם סשן: על ריבות וקונפיטורות

סיפורי ריבות | צילום: שרית גופן
סיפורי ריבות | צילום: שרית גופן

שרי והל, תות וצ'ילי, אגסים, סלק, תפוחים ותפוזים - חמישה מתכוני ריבות וקונפיטורה אחת שיעזרו לכם לארוז בצנצנת זיכרונות מתוקים מהפירות של סוף החורף

88 שיתופים | 132 צפיות

 

קחו את פירות העונה ובשלו אותם עם מים, סוכר ותבלינים. עכשיו שדכו את הריבות המושלמות האלה לפחמימות הנכונות. השף־קונדיטור אורגד רואש מבית הספר למקצועות הקולינריה דן גורמה עם מתכוני ריבה מושלמים.

ריבת אגסים

החומרים

3 כוסות אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות
½2 כוסות סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 מקל וניל
5 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים

אופן ההכנה

1. מרתיחים את קוביות האגסים, הסוכר, קליפת הלימון ומקל הווניל בסיר.

2. מקטינים את האש ומבשלים במשך 25 דקות עד להסמכה.

3. מסירים את גרגירי מקל הווניל ומשליכים את המקל עצמו.

4. מקררים וטוחנים את הריבה.

5. מרתיחים את הריבה ומוסיפים את פלחי האגסים.

6. מבשלים במשך 10 דקות ומקררים.

ריבת תפוחים

החומרים

1 ק"ג תפוחי גרני סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את התפוחים והסוכר.

2. מרתיחים את מיץ הלימון, כוכב האניס ומקל הקינמון בסיר.

3. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות עד הסמכה.

4. מצננים.

ריבת תות וצ'ילי

החומרים

500 גרם תותי שדה נקיים מהעוקץ
2 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
1 כף פקטין (להשיג בחנויות מתמחות) מעורבב עם 2 כפות סוכר
1/4 פלפל צ'ילי חריף קצוץ דק

אופן ההכנה

1. מרתיחים את התותים, הסוכר והמים בסיר.

2. מקטינים את האש ומוסיפים את תערובת הפקטין והסוכר תוך כדי ערבוב.

3. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה.

4. מסירים מהאש, מוסיפים את הצ'ילי, מערבבים ומצננים.

ריבת תות וצ׳ילי | צילום: שרית גופן
ריבת תות וצ׳ילי | צילום: שרית גופן

 

ריבת סלק

החומרים

500 גרם סלק קלוף וחתוך לקוביות
½2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 מקל וניל
1 כף פקטין (להשיג בחנויות מתמחות) מעורבב עם 1 כף סוכר

אופן ההכנה

1. מרתיחים את הסלק, הסוכר, המים ומקל הווניל בסיר.

2. מוסיפים את תערובת הפקטין והסוכר תוך כדי ערבוב ומקטינים את האש.

3. מסירים את גרגירי מקל הווניל ומשליכים את המקל עצמו.

4. מבשלים עד שהסלק רך והתערובת מסמיכה.

ריבת שרי והל

החומרים

500 גרם עגבניות שרי אדומות
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מים
1 מקל קינמון
קורט הל

אופן ההכנה

1. מרתיחים את כל המרכיבים בסיר.

2. מקטינים את האש ומבשלים עד להסמכה תוך כדי ערבוב.

3. מצננים.

 

קונפיטורת תפוזים

החומרים

5 תפוזים מקולפים בקולפן
½4 כוסות מים
5 כוסות (1 ק"ג) סוכר
1/4 כוס מיץ לימון סחוט

אופן ההכנה

1. מניחים את התפוזים בסיר, מכסים במים ומבשלים במשך 10 דקות.

2. מסננים ומצננים.

3. חותכים את התפוזים לרבעים ובעזרת מזלג מחוררים אותם מעט (כדי שהם יתבשלו מבפנים).

4. מרתיחים את הסוכר, מיץ הלימון והמים בסיר.

5. מוסיפים את רבעי התפוזים ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות.

6. הופכים את התפוזים כל 10 דקות עד שהם נהיים מעט שקופים והסירופ מסמיך.

סיפורי ריבות | צילום: שרית גופן
סיפורי ריבות | צילום: שרית גופן

 

למתכונים שעושים זיווג פחמימתי מושלם לריבות:
מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל
עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת
חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי
בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק
קרקר קמח מלא וגרעינים עם ריבת עגבניות שרי והל

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל