באבא רום עם קרם מלבי של שף שלום קדוש

באבא רום עם קרם מלבי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
באבא רום עם קרם מלבי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

השף הוותיק והמוערך שלום קדוש, מומחה לקולינריה צרפתית, בנה ארוחה המפגישה קלאסיקות מהמטבח הצרפתי עם חומרי גלם ישראליים. כשהכחול-לבן פוגש את האדום

88 שיתופים | 132 צפיות

 

באבא רום עם קרם מלבי

חומרים ל-4 מנות | בינוני | חלבי / פרווה

לבצק
2 כוסות + 2 כפות (300 גר') קמח
45 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
קורט מלח
3 ביצים
2 כפות סוכר
2/3 כוס מים

לסירופ
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1/4 כוס רום

לקרם מלבי
2 כוסות מים
1/4 כוס שמנת רגילה / פרווה
4 כפות סוכר
2־3 טיפות מי ורדים
5 כפות (40 גר') קורנפלור

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

הבצק

1. מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד קבלת בצק חלק. מתפיחים את הבצק במשך שעה. מזלפים מהבצק צורות של סברינות (בעזרת פורמה) ומתפיחים.

2. אופים את הבצק במשך 30־35 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שתחתיות הסברינות זהובות.

הסירופ

1. מרתיחים את המרכיבים תוך כדי ערבוב. מצננים וטובלים את הסברינות בסירופ במשך כמה דקות.

קרם המלבי

1. מרתיחים בסיר קטן את המים, השמנת, הסוכר ומי הוורדים.

2. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים קרים ומוסיפים לתערובת ברגע שהיא רותחת. ממשיכים לבשל עד קבלת מרקם חלק. מצננים.

3. מזלפים את קרם המלבי לסברינות ומגישים עם רוטב מנגו (קנוי, או שטוחנים את בשר המנגו במעבד מזון עם מעט אבקת סוכר).

מתכונים נוספים בארוחת המיוחדת של השף שלום קדוש: 
1. מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וכמהין
2. פילה ברבוניה על חציל קונפי
3. פיקטה של עגל חלב במילוי פטריות ותרד
4. חזה ברווז צלוי במעטפת עוף ותרד
5. נפוליאון תותים עם זביון שמפניה

השף שלום קדוש | צילום: אנטולי מיכאלו
השף שלום קדוש | צילום: אנטולי מיכאלו

במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי יארח השף שלום קדוש במטבחו במסעדת פרה על הגג את השף ת'יירי דרפו ממסעדת Domaine de la Chabotterie ממחוז ונדה
מלון לאונרדו פלאזה, המלך ג'ורג' 47 ירושלים, 02-6298666