בלינצ’ס שוקולד

צלם: בועז לביא
צלם: בועז לביא

מחפשים קינוח מהיר וקל להכנה? קבלו מתכון לבלינצ’ס ותתחילו לגלגל

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, חלבי

 

מצרכים:

החומרים ל-15 יחידות:

לבלינצ'ס – מתכון בסיס:

2 כוסות (500 מ"ל) חלב
1 כוס (250 מ"ל) מים פושרים
5-6 ביצים (תלוי בגודל)
1/4 כוס (50 גר') סוכר
קורט מלח
⅔2 כוסות (375 גר') קמח
100 גר' חמאה, מומסת

למלית השוקולד:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
500 גר' (5 חב') שוקולד מריר
1 כף ברנדי (לא חובה)

אופן ההכנה:

הבלינצ'ס:
1. שמים את כל חומרי הבלינצ'ס בקערה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לקבלת בלילה אחידה.

2. ממיסים מעט חמאה במחבת גדולה ויוצקים בעזרת מצקת מהתערובת. מנענעים את המחבת כך שהתערובת תכסה את כל המחבת, ומטגנים במשך כ-2 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ונפרדים מהמחבת.

3. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים במשך כדקה נוספת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את יתרת הבלילה.

מלית השוקולד:
1. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. אם רוצים מוסיפים את הברנדי.

2. מקררים את המלית במקרר עד להתגבשות. ממלאים את עלי הבלינצ'ס במלית ומגלגלים. שומרים מעט מהמלית בצד כרוטב להגשה.