בראוניז עם גנאש נוגט, גלידת וניל ואגוזי פקאן

בראונילידה - בראוניז עם גנאש נוגט וגלידת וניל ופקאן | צילום: שרית גופן
בראונילידה - בראוניז עם גנאש נוגט וגלידת וניל ופקאן | צילום: שרית גופן

בראונילידה: טוויסט כיפי לקוקילידה האהובה ופינוק קריר לאוהבי השוקולד. לא תפסיקו ללקק את האצבעות עם המתכון שיחזיר לכם טעם של ילדות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל24 יחידות

לבראוניז

200 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
4 ביצים
3/4 כוס (150 גר') סוכר
1 כוס (140 גר') קמח
1 כף אבקת קקאו
קורט מלח

לגנאש נוגט

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
5 כפות גלוקוז
330 גר' שוקולד מריר
20 גר' חמאה
2 כפות מחית נוגט

לגלידת וניל ופקאן

1 חבילה (500 גר') גלידת וניל איכותית
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

הבראוניז

1. ממסים את החמאה והשוקולד בסיר.
2. מקציפים את הביצים וסוכר במיקסר.
3. מוסיפים את קציפת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים.
4. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, עד שהשוליים יציבים והמרכז רך. מצננים.

הגנאש נוגט

1. מרתיחים בסיר את השמנת עם הגלוקוז. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים.
2. מוסיפים את החמאה ומחית הנוגט ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. שומרים בקירור.

גלידת הווניל ופקאן

1. חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם אגוזי הפקאן.
2. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים עד לשימוש.

ההרכבה

1חותכים את עוגת הבראוניז לריבועים. חוצים כל ריבוע לרוחב.
מורחים את שני החצאים בשכבה דקה של גנאש נוגט ומקררים.
מניחים חתיכת גלידת וניל ופקאן על חצי בראוני וסוגרים בחצי העליון. מקפיאים.
בהגשה חותכים כל ריבוע לשני משולשים.

 

למתכונים נוספים של קינוחי גלידה

1. כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות
2. פחזניות נוגט במילוי וניל ואגוזי לוז 
3. מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער 
4. ושרין: עוגת גלידה צרפתית

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל | מתכון אור חורי, דלידה