כנאפה של קדאיף, תמרים, ברס בלו, פיסטוקים וחלומי

כנאפה קדאיף עם גבינות ים תיכוניות, תמרים ופיסטוקים שיגרום לכם לרצות לחגוג את שבועות כל השנה

88 שיתופים | 132 צפיות
כנאפה של קדאיף, תמרים, ברס בלו, פיסטוקים וחלומי | צילום: בן יוסטר
כנאפה של קדאיף, תמרים, ברס בלו, פיסטוקים וחלומי | צילום: בן יוסטר

החומרים ל־5 מנות

(מחבת טפלון בקוטר 26 ס״מ)

לסירופ:

½ ק״ג סוכר

1 כוס (כ־250 מ״ל) מים

½ כפית מי ורדים

לכנאפה: 150 גר׳ גבינת ברס בלו

100 גר׳ גבינת חלומי שהושרתה 24 שעות במי ברז

100 גר׳ חמאה צרפתית בטמפ׳ החדר

300 גר׳ אטריות דקות לכנאפה (להשיג בקונדיטוריות ערביות ובשווקים עדתיים)

50 גר׳ תמר מג׳הול מגולען וחתוך גס

30 גר׳ פיסטוק חלבי קצוץ

אופן ההכנה:

הסירופ: מערבבים את הסוכר והמים, מוסיפים את מי הוורדים, מרתיחים ומבשלים 5 דקות. מסננים ושומרים בצד.

כנאפה: מפוררים את גבינת החלומי ומערבבים לתוכה את גבינת הברס בלו והתמרים.

מורחים את המחבת בשכבה עבה של חמאה רכה ועליה מסדרים בשכבה אחידה כ־2/3 משערות הקדאיף. על השערות מסדרים שכבה של תערובת הגבינות והתמרים (לא מגיעים עד לקצוות המחבת; משאירים 1 ס״מ מרווח מהדופן).

מניחים את המחבת על להבה בינונית וממתינים כ־4 דקות. בעזרת תרווד בודקים את צבע שערות הקדאיף בתחתית המחבת – ברגע שזהוב מנמיכים את האש.

מסדרים את שליש שערות הקדאיף שנותרו על החלק העליון של המחבת ומהדקים קלות.

בעזרת צלחת הופכים את הכנאפה ומטגנים את הצד השני במשך 3 דקות.

מעבירים לצלחת הגשה, מוזגים בנדיבות את הסירופ מעל ומקשטים בפיסטוק קצוץ.

 

צילום: בן יוסטר; סטיילינג: דלית רוסו; שף: אריק ברגר; הגבינות של נני; ההפקה צולמה במסעדת ברנז'ה, דוד אלעזר 15, שרונה, תל אביב