מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער

מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער | צילום: שרית גופן
מקרון ורדים עם גלידת וניל ופירות יער | צילום: שרית גופן

אור חורי מציגה קינוח אלגנטי ומתוחכם כהומאז' לאל הקינוחים הבלתי מעורער, פייר הרמה. ויוה לה פרנס

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל10 יחידות

למקרון ורדים

3 כוסות (250 גר') שקדים טחונים
2 כוסות (250 גר') אבקת סוכר
6 חלבונים
1/4 כוס מים
¼1 כוסות (250 גר') סוכר
1 כף תמצית ורדים
טיפת צבע מאכל ורוד

לרוטב פירות יער

1 חבילה (500 גר') פירות יער קפואים
1/2 כוס (100 גר') סוכר
1 כף מיץ לימון
1 מקל וניל חצוי לאורך
1/4 כוס מים

לגלידת וניל ופירות יער

1 חבילה (500 גר') גלידת וניל איכותית
1 כוס רוטב פירות יער קר

אופן ההכנה

מקרון הוורדים

1. מסננים לקערה את השקדים הטחונים ואבקת הסוכר. מוסיפים לקערה 3 מהחלבונים ומערבבים עד קבלת תערובות אחידה.
2. מקציפים במיקסר את 3 החלבונים הנותרים. בינתיים מחממים בסיר את המים עם הסוכר, תמצית הוורדים וצבע המאכל במשך ? דקות, או עד לטמפרטורה של 118 מעלות. מוסיפים את התערובת למיקסר בזרם דק וממשיכים להקציף עוד 12 דקות, עד שהקציפה קשה וקרה למגע.
3. מאחדים את תערובת השקדים עם המרנג ומערבבים בעדינות עד קבלת מרקם אחיד.
4. מזלפים מהתערובת עיגולים על משטח אפייה מסיליקון ואופים במשך 16 דקות בתנור שחומם מראש ל-155 מעלות. במהלך האפייה מסובבים את המשטח בתנור לאפייה אחידה. מצננים.

רוטב פירות היער

1. מרתיחים את כל המרכיבים בסיר. מקטינים את האש ומבשלים במשך 10 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
2. מוציאים את מקל הווניל וטוחנים עד קבלת רוטב אחיד. מסננים (לא חובה).

גלידת הווניל ופירות יער

1. חותכים את הגלידה לגושים קטנים ומעבירים לקערת מיקסר עם רוטב פירות היער.
2. מערבלים את הגלידה בוו גיטרה עד קבלת מרקם אחיד. מחזירים את הגלידה לקופסה ומקפיאים עד לשימוש.

ההרכבה

1. מניחים כף גלידה בין כל שתי עוגיות מקרון.
2. שומרים קפוא בקופסה אטומה עד להגשה. בהגשה מזלפים מרוטב פירות היער.

 

למתכונים נוספים של קינוחי גלידה

1. כדור שוקולד לבן עם סורבה אשכוליות
2. פחזניות נוגט במילוי וניל ואגוזי לוז
3. בראוניז עם גנאש נוגט, גלידת וניל ופקאן
4. ושרין: עוגת גלידה צרפתית

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל | מתכון אור חורי, דלידה