ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת
אם כבר קינוח, אז שיהיה אירופאי. מתכון מושחת שמקורו בדנמרק לערמונים בחמאה וקצפת, שמוגשים לצד גלידת וניל עם נגיעות שוקולד לחורף מתוק ומפנק במיוחד
החומרים ל–2–3 מנות
לערמונים
2 כפות מים
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
1 חבילת ערמונים בוואקום וילי פוד
25 גר’ חמאת לורפק, חתוכה לקוביות
להגשה
½ מכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה
50 גר’ שוקולד מריר איכותי לגירור
3 כדורים גלידת וניל מאיכות טובה
אופן ההכנה
לערמונים
1. במחבת קטנה שמים את המים, הסוכר ותמצית הווניל.
2. מבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ.
3. מוסיפים את הערמונים והחמאה, מבשלים בעדינות תוך ערבוב עדין, עד שהחמאה נמסה והערמונים מצופים ברוטב.
4. מחלקים לצלחות הגשה.
5. שמים את השמנת המתוקה בקערה ומקציפים בעזרת מקציף חשמלי 3 דקות או עד שמתקבלת קצפת רכה.
6. מחלקים את הקצפת בין קערות הערמונים, מוסיפים כדור גלידה מעל כל מנה ולסיום מגררים מעל את השוקולד המריר.
7. מגישים מיד.
צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל
אז לאן עוד בא לכם לנסוע? תבחרו מבין שלל המתכונים של ויליפוד שמביאים לכם איכות וטעם מכל העולם:
מרק חיטה טוסקני
מרק נודלס סיני עם כדורי עוף אסייתי
נתחי עוף בקארי הודי וצ׳ילי מתוק
פילה דניס תאילנדי בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי
רולדת פרגיות יוונית עם עלי גפן ממולאים
קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים
לבבות דקל מאקוודור צלויים בעגבניות וודקה
טארט טאטן אננס ממונקו