קינוח טפיוקה

קינוח טפיוקה ופירות העונה | צילום: נגה אדמית
קינוח טפיוקה ופירות העונה | צילום: נגה אדמית

הכדורונים האסייתים חוברים לקרם קוקוס טעים ואקזוטי - מתכון לקינוח טפיוקה טבעוני ומרענן המתאים לכל עונות השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

חומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס טפיוקה

2 כוסות מים

1/4-1/2 פחית חלב קוקוס

1/2 כוס סוכר

תוספות:

פירות העונה

 

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני מניחים טפיוקה ומים ומבשלים כ-20 דקות על אש בינונית-נמוכה.

2. לאחר דקה או שתיים, המים יעכירו וזאת בגלל עמילן הטפיוקה.

3. חשוב לערבב כל הזמן בגלל שהטפיוקה מאוד עמילנית ויש לכדורים נטייה להדבק אחד לשני. תוך כמה דקות הכדורים יהפכו לשקופים ויש תחושה שמערבבים סירופ.

4. התערובת מוכנה כשהגרגירים הפכו מלבנים לשקופים וזה קורה אחרי 18-20 דקות.

5. מוסיפים חלב קוקוס (מתחילים מ-1/4 פחית) ואת הסוכר.

6. מצננים ומכניסים למקרר. מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים פירות ומגישים.

טיפים/ גיוונים:

1. חשוב מאוד: בזמן שהיא נחה במקרר, הטפיוקה אוהבת לשתות נוזלים. לפני ההגשה כדאי להוסיף עוד קרם קוקוס, מים או נוזלי שימורי פירות. מערבבים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

2. אין לכם פירות טריים? אפשר גם להוסיף את תוכנה של קופסת שימורי פירות טרופים או להוסיף פירות יבשים חתוכים גס, אגוזים וסילאן או סירופ מייפל.

לבלוג ריח של בית