קרמבל דלורית ומרשמלו

קרמבל דלורית ומרשמלו | צילום: בועז לביא
קרמבל דלורית ומרשמלו | צילום: בועז לביא

למרות שאנחנו רגילים להכין ממנה מנות מלוחות, המתיקות של הדלעת הופכת אותה מושלמת לקינוחים. עז תלם מפרגן במתכון לקינוח אמריקאי מפתיע

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 החומרים ל-4 מנות | קל | פרווה/חלבי

1 דלורית במשקל 1 ק"ג בערך
6־8 יחידות מרשמלו גדולות חצויות
(או 16־12 יחידות מרשמלו קטן)

לקרמבל

1/2 כוס + 1 כף (85 גר') קמח לבן
1 כף גדושה (15 גר') שיבולת שועל אינסטנט
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן או חום
50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות או
1 כף שמן קוקוס
1/4 כפית קינמון

קרמבל דלורית ומרשמלו | צילום: בועז לביא
קרמבל דלורית ומרשמלו | צילום: בועז לביא

 

אופן ההכנה

1. מניחים את הדלורית בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך שעה וחצי בתנור בחום של 200 מעלות (לא חובה לחמם מראש), עד שהיא רכה לחלוטין (בודקים שסכין חודר אליה בקלות).

2. מצננים, חוצים לאורך, מקלפים בעדינות, מוציאים את הזרעים וחותכים לחתיכות גסות (מומלץ לעשות זאת מעל מסננת וקערה – הדלורית מגירה נוזלים).

הקרמבל

1. מערבבים בקערה את הקמח, שיבולת השועל והסוכר. מוסיפים את החמאה או שמן הקוקוס ומעבדים בידיים עד קבלת תערובת במרקם פירורי.

2. מעבירים את הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהפירורים יבשים וזהובים.

ההרכבה

1. מניחים את הדלורית בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומפזרים את המרשמלו. מפזרים מעל את תערובת הקרמבל ואופים במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהקרמבל זהוב והמרשמלו נמס. מגישים מיד.

2. אנחנו רגילים להכין ממנה מנות מלוחות, אבל המתיקות המיוחדת של הדלעת הופכת קינוחים למעניינים במיוחד. במנה זו הפכתי את הדלורית הצנועה לקרמבל עם מרשמלו, מרכיב מפתיע בהשראת קינוח אמריקאי. תורידו את הגבה, זה שילוב שעובד ממש טוב!

מתכונים של עז תלם לדלעת

1. דלעת יפנית צלויה בדבש וצ'ילי
2. ריזוטו דלעת
3. כל מה שצריך לדעת כשניגשים לבשל עם דלעת

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל

עֹ ז תלם
דלועים חברת הזרע, חוות תקוע, עלה הביתה
דבש יד מרדכי