עוגות בחושות של בן עמי

מאינגליש פקאן ועד לעוגת בננה מהירה. 6 מתכונים מצויינים לעוגות בחושות של הקונדיטור בן עמי, לקפה של בוקר שבת או לתה של שעה ארבע ביום חול

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

אינגליש פקאן

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית אינגלישקייק:

  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 60 גר' אגוזי פקאן, קצוצים גס
  • 60 גר' אגוזי פקאן שלמים

הזיגוג:

  • 50 גר' חמאה
  • 30 גר' אבקת סוכר
  • 40 גר' טריפל סק

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערה את הביצים, הסוכר והשמנת, עד שהתערובת מסמיכה.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן הקצוצים.
  3. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת מחצית מהתערובת, ומפזרים מחצית מכמות אגוזי הפקאן השלמים.
  4. יוצקים לתבנית את מחצית התערובת שנותרה ומפזרים מעל את שארית אגוזי הפקאן.
  5. אופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

הזיגוג:

  1. מחממים בסיר את החמאה ואבקת הסוכר (נזהרים שהתערובת לא תישרף). כשהתערובת חמה מאוד, מוסיפים את ליקר הטריפל סק.
  2. יוצקים את הזיגוג על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.

 

בבקה תפוז ופרג

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית בבקה בקוטר 26 ס"מ:

למלית הפרג:

  • 200 גר' סוכר
  • 240 גר' חלב
  • 200 גר' פרג
  • 1 חלמון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 30 גר' צימוקים

לעוגת התפוזים:

  • 250 גר' חמאה
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
  • 1¼ כוס חלב
  • 1 כוס מיץ תפוזים

לסירופ הסוכר:

  • 200 מ"ל מים
  • ⅓1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
מלית הפרג:

מבשלים בסיר את כל חומרי המלית עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בצד.

עוגת התפוזים:

  1. מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה, 3/4 כוס ממלית הפרג (ששמרנו בצד), המלח, קליפת התפוז והחלב. מערבבים היטב.
  3. יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית בבקה משומנת ומקומחת היטב ומיישרים את פני העוגה.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים לתערובת שנותרה במעבד המזון ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת שנותרה לתבנית ומיישרים שוב.
  6. אופים במשך כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

סירופ הסוכר:

מרתיחים בסיר את המים והסוכר. יוצקים את הסירופ על העוגה החמה.

 

עוגת בננה מהירה

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-3 תבניות אינגלישקייק:

  • 225 גר' חמאה רכה
  • ½2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 800 גר' (2 כוסות) בננות, מעוכות
  • ½ גביע שמנת חמוצה
  • 3 כוסות קמח
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 פקק תמצית וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון את החמאה והסוכר ומערבבים.
  2. מוסיפים לתערובת את הביצים, הבננות והשמנת החמוצה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הווניל והמלח ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת ל-3 תבניות אינגליש קייק משומנות, ואופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

 

עוגת גזר

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים לתבנית אינגלישקייק:

  • 100 גר' שמן
  • 160 גר' סוכר120 גר' גזר, מגורר דק
  • 1½ ביצים
  • 100 גר' קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • קורט קינמון טחון
  • 30 גר' צימוקים
  • 30 גר' אגוזי פקאן, קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את השמן, הסוכר והגזר. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקינמון, הצימוקים ואגוזי הפקאן ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים במשך כ-30-40 דקות.בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

טיפ: לאפייה בתבנית סיר פלא מכפילים את הכמויות בשלוש.

 

 

 

עוגת לימון

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים לתבנית של 30*30 ס"מ:

לסירופ הלימון:

  • 200 גר' סוכר
  • 120 מ"ל מיץ לימון
  • לעוגת הלימון:
  • 270 גר' חמאה
  • 2½ כוסות סוכר
  • 5 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1¼ כוס חלב
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים

אופן ההכנה:

סירופ הלימון:

מבשלים בסיר את הסוכר ומיץ הלימון עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בצד.

עוגת הלימון:

  1. מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לתערובת את החלב, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת וכוס מסירופ הלימון ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. יוצקים את סירופ הלימון שנותר על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.

 

עוגת תפוחים

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים לתבנית של סיר פלא:

  • 6 תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס ליקר תפוזים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3¼ כוסות קמח
  • 1כפית אבקת אפייה
  • 1½ כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס אגוזים, קצוצים

אופן ההכנה:

  1. משרים בקערה את קוביות התפוחים, ליקר התפוזים ו-3/4 כוס סוכר במשך כחצי שעה לצורך ספיגת טעמים.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר (שנותר), השמן, הביצים והאגוזים.
  3. מוסיפים לתערובת הקמח את משרת התפוחים (עם הנוזלים) ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות.