כרוב ממולא בבשר כבש ופריקה

כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש | צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש | צילום: אנטולי מיכאלו

הכרוב הממולא יוצא מרוטב העגבניות אל עבר טעמים חדשים של נענע, שום ולימון. גרסת המטבח הערבי למנה מוצלחת של ממולאים קטנים שלא תפסיקו לנשנש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-4 מנות  |   בינוני |   בשרי

1 כרוב לבן מופרד לעלים

למלית

1 כוס פריקה
1 כוס אורז עגול
500 גר' בשר כבש טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 עגבנייה גדולה מגוררת
1 כף בהרט
מלח
4 שיני שום
1/2 כוס עלי נענע
1 כפית כמון טחון
2 כוסות (500 מ"ל) מים חמים
מיץ סחוט מחצי לימון
4 כפות שמן זית
שמנת חמוצה להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

משרים את עלי הכרוב במים חמים במשך כמה דקות, עד שהם רכים.

המלית

1. משרים את הפריקה והאורז במים חמים במשך שעתיים.
2. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הכבש, הבצל, העגבנייה, הבהרט והמלח.
3. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת המנה

1. פורשים עלה כרוב חלוט, מניחים בקצה העלה מעט מהתערובת, מקפלים את הצדדים פנימה, מגלגלים וסוגרים.
2. מעבירים את עלי הכרוב הממולאים לסיר ומניחים כך שסגירת העלים מופנית כלפי מטה.
3. כותשים את השום והנענע במכתש ועלי, מפזרים מעל עלי הכרוב, מוסיפים כמון, מוזגים את המים, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח.
4. מניחים על הסיר צלחת בקוטר המתאים ולוחצים אותה כלפי מטה על העלים הממולאים.
5. מכסים את הסיר ומרתיחים.
6. מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי.
7. ניתן להגיש עם שמנת חמוצה (למי שאינו שומר כשרות).

כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש | צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלוסטיילינג אינה גוטמן