מנזלת מגדוס: חצילים כבושים עם כדורי בשר

מנזלת מגדוס - חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו
מנזלת מגדוס - חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו

תבשיל החצילים העשיר, ששמו נשמע כלחש קוסמים, סביר ובאמת יכשף אתכם. מתכון נהדר מבית היוצר של סאלח כורדי ממסעדת אל-עאשי למנה עשירה בטעמים שתוסיף לכם פינוק לשולחן האוכל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מתכון מחומרי גלם פשוטים למנה סתווית מנחמת של  חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות

 

החומרים ל-4 מנות  |   בינוני  |   בשרי

לחצילים כבושים

600 גר' חצילונים
1 כף סוכר
1/2 כוס חומץ
1 כף מלח
5 שיני שום
1 פלפל צ'ילי אדום
1 בקבוק (500 מ"ל) שמן זית

לכדורי בשר

1/2 ק"ג בשר כבש טחון
מלח, פלפל שחור

לרוטב עגבניות

4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
10 עגבניות חלוטות ומקולפות חתוכות לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
100 גר' גרגירי חומוס מבושלים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה להגשה

 

אופן ההכנה

החצילים הכבושים

1. מרתיחים את החצילונים בסיר מים עם הסוכר, החומץ והמלח, מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה, עד שהחצילונים רכים.

2. מסננים ומניחים את החצילונים במסננת מעל קערה במשך לילה במקרר.

3. מעבירים את החצילים לצנצנת, מוסיפים את שיני השום ופלפל הצ'ילי, מכסים בשמן זית, אוטמים היטב ומשהים במשך שבוע.

כדורי הבשר

1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם מלח ופלפל.

2. יוצרים מהתערובת כדורים.

רוטב העגבניות

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.

2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים במשך 15 דקות, עד קבלת מרקם סמיך.

3. מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

4. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, כדורי הבשר והחצילים הכבושים ומבשלים במשך חצי שעה על אש קטנה.

5. מעבירים את הסיר למשך 10 דקות לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות להשחמה (לא חובה).

6. בוזקים את הפטרוזיליה מעל.

מנזלת מגדוס – חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו
מנזלת מגדוס – חצילים כבושים, גרגירי חומוס וכדורי בשר ברוטב עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן