בשר אמיתי: מתכון לאסאדו משובח

אסאדו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
אסאדו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

תתפנקו במנגל איכותי עם מתכון לנתח אסאדו משובח וטיפים לצלייה איטית על הגריל. פרשנות נהדרת למנת הבשר העסיסית עם מעט חומרי גלם שמוציאים מהנתח את המיטב

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אסאדו הוא שמה של שיטת צלייה איטית על הגריל וכן של נתח הבשר עצמו – צלעות בקר בחיתוך רוחבי. מומלץ לבקש מהקצב להשאיר קצת שומן על הנתח (כ־20 אחוז מהנתח).

מדריך לצלייה נכונה

עוד מתכונים לנתחי בשר גדולים ומושקעים:
אנטרקוט רוסטביף במעטפת חרדל
פיקניה בניחוח קפה
חצי עוף טנדורי

 

חומרים ל- 8-10 מנות | בינוני | בשרי

3 ק"ג צלעות בקר עם העצם
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כוס נוזל (מיץ תפוחים, ציר בקר או מים)
נייר אפייה
נייר כסף

אופן ההכנה

1. מפלפלים וממליחים את הבשר בנדיבות וצורבים על הגריל החם מכל צדדיו.

2. פורשים על משטח רדיד אלומיניום ומעליו נייר אפייה.

3. מניחים את הנתח על נייר האפייה ושופכים עליו את הנוזל.

4. סוגרים את נייר האפייה ואת רדיד האלומיניום סביב הנתח.

5. מניחים את הנתח העטוף על הגריל בחלק שבו הטמפרטורה נמוכה, וממשיכים בצלייה במשך 2-3 שעות.

6. מסובבים את הנתח כל 10-15 דקות.

7. מורידים את הנתח מהגריל ומשאירים אותו 20 דקות כשהוא עטוף.

8. פותחים את העטיפה, פורסים ומגישים.

אסאדו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
אסאדו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל