פיקניה בניחוח קפה

אסאדו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
אסאדו | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

נתח פיקניה עסיסי ונימוח בצלייה איטית עם תערובת תבלינים משלימים שמעשירים את טעמו והופכים אותו למנת בשר מיוחדת להפליא. מתכון שלא תטעמו אצל אף אחד אחר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נתח בקר בעל מעטפת שומן וצורה משולשת.

מומלץ להכין את הפיקניה בדרגת עשייה מדיום.

 

תרומות נוספות של השף ערן ביק למטבח שלנו

מדריך לצלייה נכונה

עוד מתכונים לנתחי בשר גדולים ומושקעים:
אנטרקוט רוסטביף במעטפת חרדל
אסאדו
חצי עוף טנדורי

 

החומרים ל-8-10 מנות | בינוני | בשרי

נתח פיקניה במשקל 2־3 ק"ג עם השומן

לתערובת התבלינים

½ כוס קפה טחון
1 כף סוכר חום כהה או סוכר דמררה
1 כף מלח גס
1 כף פלפל שחור גרוס
½ כפית קינמון
½ כפית כמון טחון
½ כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

1. מערבבים את התבלינים בקערה ומצפים את נתח הפיקניה מכל צדדיו.

2. צורבים את הנתח על חלקו החם של הגריל עד לקבלת צבע זהבהב כהה.

3. מעבירים את הנתח לחלקו של הגריל שבו הטמפרטורה נמוכה וצולים במשך 40־45

דקות.

4. מסובבים את הנתח כל 5 דקות.

5. מורידים את הנתח מהגריל וממתינים 15 דקות נוספות.

6. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים ומגישים.

פיקניה בניחוח קפה | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
פיקניה בניחוח קפה | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל