חצי עוף טנדורי

חצי עוף טנדורי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
חצי עוף טנדורי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

תכניסו עניין לעוף בתנור עם תערובת טנדורי צבעונית ועשירה בטעמים ותלמדו לעשות בשר איכותי על האש כמו מקצועניות עם טיפים לצלייה איטית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

באופן מסורתי, טנדורי הוא שמו של התנור שבו נאפים הלחמים, העוף והדגים בהודו. היום השם מתייחס לתערובת תבלינים עשירה בצבע אדום־כתום עז.

 

תרומות נוספות של השף ערן ביק למטבח שלנו

מדריך לצלייה נכונה

עוד מתכונים לנתחי בשר גדולים ומושקעים:
אנטרקוט רוסטביף במעטפת חרדל
אסאדו
פיקניה בניחוח קפה

 

החומרים ל-2-3 מנות | בינוני | בשרי

חצי עוף על העצם ללא הצוואר

לתערובת הטנדורי

½ כוס פפריקה מעושנת
1 כף מלח דק
2 כפות כמון טחון
1 כף כורכום טחון
1 כפית צ'ילי גרוס
½ כפית כוכב אניס טחון
½ כפית זרעי כוסברה טחונים

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את התבלינים בקערה ומצפים את העוף מכל צדדיו.

2. צורבים את העוף על חלקו החם של הגריל – תחילה עם העור כלפי מטה ואחר כך הופכים.

3. מעבירים את העוף לחלק של הגריל שבו הטמפרטורה נמוכה וצולים חצי שעה. מסובבים כל 5 דקות.

4. דוקרים את העוף בעזרת סכין: אם הנוזלים שיוצאים שקופים – העוף מוכן, אם הנוזלים עכורים מחזירים את העוף לגריל לעשר דקות נוספות ובודקים שוב.

5. מורידים מהגריל וממתינים 10 דקות.

6. מפרקים מהעצם ומגישים.

חצי עוף טנדורי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
חצי עוף טנדורי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל