טונה צרובה בסויה לוטוס ופולי סויה ירוקים

טונה צרובה בסויה לוטוס ופולי סויה ירוקים | צילום: אנטולי מיכאלו
טונה צרובה בסויה לוטוס ופולי סויה ירוקים | צילום: אנטולי מיכאלו

חגיגה של טעמים במנת פתיחה אחת: נתחי טונה אדומה עם קרם לוטוס ופלפל צ'ילי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל־6 מנות

300 גר' טונה אדומה

150 מ"ל סויה מלוחה

30 גר' ממרח לוטוס

חצי כוס פולי סויה ירוקים (אדממה)

חבילת עלי מיקרו אפונה

1 פלפל צ'ילי אדום

1 פלפל צ'ילי ירוק

300 גר' סוכר

300 גר' מים

שמן זית

מיץ לימון

מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

1. חורצים את פלפלי הצ'ילי לאורכם, מנקים אותם מגרעינים וחותכים אותם למקלות. מחממים את המים עם הסוכר על להבה נמוכה עד לסף רתיחה, מוסיפים להם את מקלות הצ'ילי ומקררים לטמפרטורת החדר.

2. מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון, מתבלים את נתח הטונה במעט מלח ופלפל שחור וצורבים בשמן החם, כ־30 שניות כל פאה, מקררים את הנתח לטמפרטורת החדר ופורסים לפרוסות דקות, כך שהדג צרוב מבחוץ ונא מבפנים.

3. חולטים את פולי הסויה כדקה במים רותחים ומצננים במי קרח.

4. מוסיפים לקערה את פולי הסויה ונבטי האפונה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

5. בעזרת מטרפה, מערבבים היטב את הסויה ואת ממרח הלוטוס בקערה עד לקבלת רוטב הומוגני.

 

אופן הגשה:

מסדרים את פרוסות הטונה הצרובה, זו

לצד זו, על גבי צלחת ההגשה. מתבלים בנדיבות, בעזרת מברשת, בתערובת הסויה והלוטוס. מניחים מעל כמה מקלות צ'ילי מסוכר ואת סלט פולי הסויה ונבטי האפונה.

 

הכלים באדיבות סטודיו 1220