מיסטיק בורגר: מתכונים אמריקאיים מניו אינגלנד

כריך קציצות סרטן עם רוטב טרטר | צילום: שרית גופן
כריך קציצות סרטן עם רוטב טרטר | צילום: שרית גופן

קראב-קייק, צ'אודר פירות ים, סלט שרימפס וקוד מטוגן. השף איתן ששון ממסעדת גוצ'ה בתל אביב מציג מתכונים נהדרים בהשראת המטבח האמריקאי הייחודי שמבוסס בעיקר על דגה ופירות ים

88 שיתופים | 132 צפיות

אזור ניו אינגלנד בצפון מזרח ארצות הברית מתהדר לא רק בנופי שלכת יפהפיים אלא גם במטבח ייחודי המבוסס בעיקר על דגה ופירות ים טריים. איתן ששון, שף מסעדות גוצ'ה, אוסף את חומרי הגלם הטריים שלנו ומכין מהם מנות בהשראת המטבח הניואינגלנדי.

ועוד מתכונים שיעשו לכם מתוק בסיום הארוחה: אמריקן פאי: 2 קינוחים אמריקאיים קלאסיים

 

צ'אודר פירות ים ותירס

החומרים ל- 6 מנות  | בינוני | לא כשר

50 גר' חמאה
2 בצלים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי פרוסים דק
גרגירי תירס מ־4 קלחים
2 כפות קמח
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כוסות (1 ליטר) מים או ציר עוף
2 עלי דפנה
2־3 ענפי תימין
מלח, פלפל שחור
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גר' מולים שטופים
250 גר' צדפות וונגולי שטופות
200 גר' שרימפס מקולף ונקי

להגשה
בצל ירוק קצוץ
פפריקה
קרוטונים (לא חובה)

אופן ההכנה

1. ממסים את החמאה בסיר רחב ומטגנים קלות את הבצלים, הסלרי והתירס.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, המים או הציר, עלי הדפנה והתימין, מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים.

 

4. מקטינים את האש לבינונית ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
5. מוסיפים את השמנת ומרתיחים שוב.
6. מוסיפים את פירות הים ומבשלים במשך 5 דקות על אש קטנה.
7. מערבבים ומתקנים תיבול.
8. מכבים את האש ומשהים במשך 10 דקות לאיחוד טעמים.
9. מגישים עם הבצל ירוק, הפפריקה והקרוטונים.

 

צ'אודר פירות ים ותירס | צילום: שרית גופן
צ'אודר פירות ים ותירס | צילום: שרית גופן

כריך קציצות סרטן עם רוטב טרטר

הקראב קייקס המפורסמות מגיעות מהעיר בוסטון, הגדולה בערי האזור. גם אצלנו אפשר להשיג עכשיו סרטנים כחולים טריים ועסיסיים ולהכין מהן את הקציצות הפריכות והממכרות.

החומרים ל- 20־25 קציצות | בינוני | לא כשר

לקציצות
700 גר' בשר סרטנים נקי
3/4 כוס מיונז
3/4 כוס (100 גר') פירורי לחם פנקו
צרור בצל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
קורט צ'ילי יבש

לציפוי
2 ביצים טרופות מעורבבות עם 3 כפות מים
פירורי לחם פנקו
שמן לטיגון עמוק או חצי עמוק

לרוטב טרטר
1 כוס מיונז
2 כפות צלפים קצוצים דק
1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת עירית קצוצה

להגשה
5 לחמניות עגולות
חסה
עגבניות פרוסות
בצל סגול פרוס

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות עד קבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת קציצות במשקל של 30 גר' כל אחת.
3. טובלים את הקציצות בתערובת הביצים ומצפים בפנקו.
4. מטגנים את הקציצות בשמן עמוק או חצי עמוק עד שהן מזהיבות ומוציאים לנייר סופג.
5. מערבבים את מרכיבי רוטב הטרטר עד קבלת מרקם אחיד.
6. מחממים מעט את הלחמניות, חוצים ומורחים בהן בנדיבות מרוטב הטרטר.
7. מסדרים את הירקות והקציצות ומגישים מיד.

 

כריך קציצות סרטן עם רוטב טרטר | צילום: שרית גופן
כריך קציצות סרטן עם רוטב טרטר | צילום: שרית גופן

 

סלט שרימפס בלחם שיפון

החומרים ל- 2 מנות | בינוני | לא כשר

4 פרוסות לחם שיפון
חסה
קורנישונים
רוטב סרירצ'ה (לא חובה)
לבצל כבוש
1 בצל סגול פרוס דק
1/2 כפית מלח
מיץ סחוט מלימון אחד
מיץ סחוט מתפוז אחד

לסלט השרימפס
1 כף מלח
200 גר' שרימפס נקי
2 כפות מיונז
כף סלרי קצוץ 1
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מיץ סחוט מחצי ליים
מלח, פלפל שחור
קורט צ'ילי יבש

אופן ההכנה

הבצל הכבוש
1. ממליחים את הבצל, מערבבים היטב ומשהים במשך חצי שעה.
2. מסננים את הנוזלים, מעבירים לכלי, מוזגים את מיץ הלימון והתפוז ומערבבים.

סלט השרימפס
1. מרתיחים בסיר ליטר מים עם המלח, חולטים את השרימפס במשך דקה ומעבירים למי קרח.
2. מסננים ומייבשים היטב.
3. מוציאים את בשר השרימפס מהקליפה ומניחים בקערה.
4. מערבבים עם שאר מרכיבי הסלט.

 

ההרכבה
1. מורחים בנדיבות מהסלט ומוסיפים חסה, בצל כבוש, קורנישונים ורוטב סרירצ'ה.

סלט שרימפס בלחם שיפון | צילום: שרית גופן
סלט שרימפס בלחם שיפון | צילום: שרית גופן

 

נתחי קוד לבן בבצק בירה עם רוטב גבינות

דג הקוד נקרא גם חמור ים, הוא חי בקבוצות גדולות ובכל מסעדה באזור ניו אינגלנד אפשר למצוא מנה מקוד טרי. אצלנו אין להשיגו טרי, אבל הדג הטרי הדומה לו ביותר בישראל הוא הבקלה.

החומרים ל-4 מנות | קל | חלבי

600 גר' פילה קוד לבן חתוך לנתחים ברוחב 2 אצבעות
שמן לטיגון עמוק

לבצק בירה
1/2 כוס קמח + מעט קמח לקימוח הדגים
1/2 כוס קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה
1 ביצה
1 בקבוק בירה (330 מ"ל) קרה
מלח, פלפל שחור

לרוטב גבינות
1 גביע שמנת חמוצה
50 גר' גבינה כחולה (דנה בלו, רוקפור או סטילטון) מגוררת
50 גר' גבינת עזים (סנט מור או בושה) מגוררת
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי בצק הבירה עד קבלת בלילה אחידה במרקם של יוגורט.
2. שומרים את הבלילה בקירור עד לטיגון.
3. טובלים את נתחי הדג בבלילה הקרה ומטגנים בטיגון עמוק עד שהנתחים זהובים ופריכים.
4. מערבבים את מרכיבי רוטב הגבינות עד קבלת מרקם אחיד ומגישים לצד אצבעות הדג המטוגנות.

נתחי קוד לבן בבצק בירה עם רוטב גבינות | צילום: שרית גופן
נתחי קוד לבן בבצק בירה עם רוטב גבינות | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופןסטיילינג ענת לבל

גוצ'ה דיזנגוף 171 תל אביב, 03-5222886, הברזל 7 רמת החייל תל אביב 03-6482999
בתאריכים 3-12 בנובמבר יוגש במסעדות תפריט מיוחד בהשראת המטבח של אזור ניו אינגלנד