סושי בצנצנת

סושי בצנצנת | צילום: שירן כרמל
סושי בצנצנת | צילום: שירן כרמל

אם אתם אוהבים את הפיקניק שלכם עם טוויסט, המתכון הבא לסושי בצנצנת הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לנפוש בסטייל

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־8 צנצנות

לאורז:

1 כוס אורז יסמין שופרסל, 2 כוסות מים

1 כפית מלח, 2 כפות סוכר

3 כפות חומץ שופרסל

למנה:

2 אבוקדו חתוכים לקוביות של 1 ס"מ, 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

700־800 גרם פילה דג סלמון קפוא שופרסל, מופשר, נקי מעור וחתוך לקוביות של 1 ס"מ, 3 כפות שמן זית שופרסל

1/4 כוס מירין, 3 כפות סויה שופרסל

1 קוביית שום כתוש שופרסל

לקישוט: שומשום קלוי

אופן ההכנה:

אורז: שוטפים את האורז היטב, שמים אותו בסיר עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומניחים ל־10 דקות. בזמן שהאורז מתבשל ונח, מערבבים בקערה מלח, חומץ וסוכר, עד להמסה. יוצקים את החומץ על האורז ומערבבים (בתנועת עטיפה וקיפול דומות לזו של קצף לבלילה של עוגה).

סלמון: במחבת שמים שמן מירין, סויה ושום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הסלמון ומבשלים 4־5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהסלמון משנה מעט את צבעו ומקררים.

הרכבה: בתחתית הצנצנת שמים קוביות אבוקדו, מעל שכבת אורז, מעל סלמון, מעל שכבת אורז נוספות ומסיימים בשכבה של קוביות מלפפון. מקשטים בשומשום ומגישים עם ספייסי מיונז, וואסבי וג'ינג'ר.

 

צילום שירן כרמל | סטיילינג אורית עציון | מצרכים מוצרי מותג שופרסל