פישבורגר

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

נמנעים מבשר? צחי בוקששתר מציג מתכון להמבורגר סלמון

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

המבורגר עסיסי מבשר אלתית (סלמון), רצוי טרי ולא קפוא. מגישים עם לחמניות המבורגר קלויות ותוספות אהובות.

מצרכים:

ל-6 מנות:

  • 1 ק"ג פילה סלמון, טרי או מופשר
  • צרור בצל ירוק, קצוץ (ירוק ולבן מופרד)
  • מעט שמן קנולה
  • קורט ג'ינג'ר מגורר
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • 50 גר' סלמון מעושן, קצוץ
  • 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

לרוטב:

  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מנקים את הפילה מעור ועצמות (אבל לוקחים גם חלקים שמנים). חותכים 1/3 מהבשר לקוביות קטנות מאוד.

מטגנים את החלק הלבן של הבצל במעט שמן עד הזהבה קלה.

טוחנים את שאר בשר הדג במעבד מזון עם הבצל המטוגן, ג'ינג'ר ורוטב טריאקי. מוסיפים בצל ירוק, קוביות דג, סלמון מעושן ורוטב צ'ילי מתוק ומערבבים בקערה.

יוצרים בידיים רטובות קציצות גדולות ומעצבים להמבורגר. משהים שעתיים לפחות בחלק הקר במקרר, מכוסה היטב בניילון נצמד.

מטגנים את ההמבורגרים במחבת גדולה, רצוי גריל עם פסים. הופכים ומטגנים את הצד השני על להבה נמוכה. מוציאים לצלחת הגשה.

מערבבים את חומרי הרוטב. מוסיפים את הרוטב למחבת שבה טוגנו ההמבורגרים, מרתיחים ויוצקים על המנות.

טיפ: אפשר להכין בלי הרוטב ולפזר מעל פטריות שמפיניון פרוסות, מוקפצות במעט שמן זית ויין לבן.