קדרת דגים אקזוטית

קדרת דגים אקזוטית | צילום: בן יוסטר
קדרת דגים אקזוטית | צילום: בן יוסטר

מי אמר שקדרה צריכה להיות כבדה? קבלו קדרת דגים פיקנטית עם שלל סוגי פלפלים שתשאיר אתכם עם טעם של עוד

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־6 מנות

1 ק"ג פילה דג אינטיאס/לוקוס/פרידה/בורי (עדיפות לדג ים), חתוך לחתיכות גסות

שמן זית לטיגון

1 בצל סגול חצוי ופרוס

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות

1 פלפל ירוק קצוץ

1/2 פלפל צ'ילי ירוק חריף קצוץ

5 שיני שום כתושות

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 ליטר (4 כוסות) רוטב עגבניות איכותי

1/2 כוס קרם קוקוס

מלח, פלפל לבן

1 חופן עלי כוסברה קצוצים

1 חופן עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

1. שוטפים את פילה הדג, מייבשים היטב, חותכים לנתחים בגודל בינוני ומניחים בקירור.

2. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את הבצל, הפלפלים והשום עד שהם מתחילים להתרכך.

3. מוסיפים לסיר את הפפריקה, רוטב העגבניות וקרם הקוקוס. מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים. מבשלים את הקדרה על אש נמוכה במשך 15 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את נתחי הדג, הכוסברה והבזיליקום ומבשלים במשך 6־7 דקות.

צלחות קרמיקה באדיבות עדי ניסני, 054-7986107