פלפלים ממולאים

מתכון קצת אחר לפלפל ממולא, שבו משתמשים בקינואה למילוי. אפשר כמובן לגוון ולמלא את הפלפלים באורז, בבורגול או בקוסקוס

88 שיתופים | 132 צפיות

* הערה חשובה: אפשר להמיר את הקינואה בבורגול, קוסקוס או אורז. חשוב רק לזכור שהיא מתבשלת במהירות רבה יותר מהאחרונים – כ-10 דקות בלבד.

מצרכים (ל-6-7 סועדים):

  • 2 כוסות קינואה
  • 7 פלפלים אדומים (רצוי אורגני)
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 5 פטריות שמפיניון
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות
  • פלפל צ'ילי טרי לפי הטעם
  • חצי כוס שקדים חצויים
  • כוס כוסברה שטופה ונקייה
  • כפית קארי מסאלה
  • כפית בהארט
  • כפית מלח גס אפור
  • כף שמן זית
  • 1/4 רוטב סויה אורגני של לימה
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 4 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. חשוב לשטוף את הקינואה היטב לפני השימוש, אחרת תיוותר עליה שכבה עמילנית שתעניק לה מרקם רירי וטעם מריר במקצת. את גרגרי הקינואה מניחים בקערה ושוטפים עד שהמים הופכים צלולים. בשטיפה האחרונה מניחים במסננת ומניחים לגרגרים להתייבש מעט לפני הבישול.

2. שוטפים את הפלפלים ומסירים את "מכסה" הפלפל בעזרת סכין ומנקים מהגרעינים. אנחנו נשתמש במכסים, ולכן חשוב לשמור עליהם.

3. קוצצים בצל ומאדים אותו במחבת עם כף שמן זית עד שמזהיב. קוצצים את הפטריות לרצועות דקות ומוסיפים לבצל ומערבבים.

4. קוצצים את הכוסברה ופלפל הצ'ילי ומוסיפים יחד עם השקדים החצויים למחבת עם יתר התבלינים. מוסיפים את הקינואה השטופה ומערבבים שלוש דקות, יוצקים כוס מים רותחים ומאדים למשך 10 דקות. מורידים מהאש וממלאים את הפלפלים בתערובת הקינואה.

5. מערבבים שלוש כוסות מים עם רוטב הסויה. יוצקים עם כף שלוש כפות מהמים עם הסויה לכל פלפל ואת יתרת הנוזלים מניחים בסיר הבישול.

6. מסדרים את הפלפלים בסיר הבישול ומכסים כל אחד מהם במכסה שלו ומבשלים למשך חצי שעה על אש קטנה לאחר שהבאנו לרתיחה. אפשרות נוספת היא אפייה בתנור למשך 20 דקות עם סיר ומכסה מחרס.

הכותבת היא מומחית לרפואה טבעית ומודעות תזונה