קציצות אפויות מעדשים אדומות ובטטה

לא אוכלים בשר? לפניכם מתכון לקציצות נטולות בשר שגם לא טוגנו בשמן, מתוך הבלוג דברים בעלמה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-10 קציצות:

1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כוסות עדשים אדומות

5 כוסות מים

1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות

½ כוס נענע טרייה, קצוצה דק

½ כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק

½ כפית מלח שטוחה

1/3 כפית קינמון טחון

¾ כפית פלפל שחור טחון

½ כפית כמון טחון

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם

שמן זית לשימון

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את הבטטה והעדשים בסיר עם המים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30-40 דקות עד ריכוך מוחלט. מאדים את הנוזלים העודפים כדי להגיע לתערובת סמיכה ככל האפשר. מצננים.

2. מוסיפים לסיר את הבצל, הנענע, הפטרוזיליה, התבלינים, הביצה ופירורי הלחם ומערבבים.

3. מכינים מהתערובת קציצות ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. אופים בתור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן שחומות וקשות מעט. מגישים חם, עם רוטב טחינה ולימון או רוטב יוגורט עם שום ופטרוזיליה.