פאייה עוף חגיגית עם אורז שמגישים למרכז השולחן

המנה שתעשה לכם את החג באווירה של חו"ל - פאייה אורז חגיגית בנוסח ספרדי עם שוקי עוף ללא אנטיביוטיקה של עוף טוב, אל תגידו לא ידענו

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | עוף טוב 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן | מתכונים רות אוליבר

החומרים ל–6–8 מנות

¼ כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום פרוסות
1 כף כורכום טרי מגורד / 10 חוטי זעפרן
1 כפית פפריקה מתוקה
16 שוקי עוף של עוף טוב
1 כוס אורז עגול
3 כוסות מים רותחים
200 גר׳ נקניק חזה/קבנוס, קוביות
3 עגבניות קלופות בינוניות, חתוכות לקוביות
1 כוס עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
1 כוס אפונה ירוקה קפואה (מופשרת)
מלח ופלפל

שוקי עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה. צילום: יח"צ
שוקי עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה. צילום: יח"צ

להגשה

חופן עשבי תיבול קצוצים
רבעי לימון

אופן ההכנה

בסיר גדול ושטוח מטגנים בצל בשמן רק עד לריכוך (שלא ישחים). מוסיפים שום ותבלינים, מערבבים, מוסיפים את שוקי העוף וממשיכים לטגן על אש בינונית, תוך גלגול מצד לצד של חלקי העוף כדי שהעוף יספוג את הטעמים והצבעים של התבלינים. מוציאים את העוף לצלחת.

מוסיפים לסיר את הקבנוס, מטגנים 2–3 דקות, מוסיפים עגבניות, עשבי תיבול ואורז ומערבבים כדי להספיג את האורז במיצים שבסיר. מסדרים בסיר את שוקי העוף.

יוצקים מים רותחים מעל ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות, מפזרים אפונה בסיר, מחזירים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים סגור עוד 10 דקות בסיר המכוסה (ממש לפני ההגשה).

מקשטים את מרכז המנה בירק צבעוני, עשבי תיבול טריים ופלחי לימון.

מחלקים לכל סועד מהאורז, העוף והתוספות האחרות.