דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה

דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה עם זרעי דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה עם זרעי דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון קליל למנה כיפית חריפה-מתקתקה של דלעת צלויה שנחה על רוטב יוגורט כבשים עם טחינה עשירה ומזינה. נשנוש בריא וטעים במיוחד, שמתאים לכל ימות השנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2 מנות

200 גר׳ דלעת
2 כפות עלי תימין טרי
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לוויניגרט יוגורט־טחינה
100 גר׳ טחינה+ עם גרעיני דלעת ״סבא חביב״
400 גר׳ יוגורט כבשים
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן

להגשה
½ בצל סגול פרוס לטבעות
חופן עלי רוקט
חופן עלי כוסברה
¼–½ פלפל חריף פרוס דק (לפי הטעם)
2-3 כפות שמן זית
מיץ מ–½ לימון

אופן ההכנה

הדלעת
1. מקלפים ומתבלים את הדלעת בתימין, שמן, מלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. מכניסים את הדלעת לתנור ואופים ב–180־200 מעלות כשעה עד שהדלעת רכה.

3. מצננים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות של 1X1 ס״מ.

הוויניגרט
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הוויניגרט עד שמתקבל רוטב אחיד.

ההגשה
1. מניחים על צלחת הגשה 2-4 כפות כפות ויניגרט, ומעל מניחים קוביות דלעת, בצל סגול, רוקט, כוסברה ופלפל חריף.

2. מזלפים מעל מעט שמן זית ומיץ לימון ומגישים.

דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה עם זרעי דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו
דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה עם זרעי דלעת | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים דודו אלמקיאס, מסעדת דוד ויוסף
בשיתוף טחינה+ בית הבד הגלילי ״סבא חביב״

למתכונים נוספים של השף דודו אלמקיאס ממסעדת דוד ויוסף בהשראת סדרת מוצרי טחינה+ של "סבא חביב":

עוף צלוי בלימון עם טחינה
סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה
מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח
קרמבל תפוחים ברוטב טחינה וגלידת וניל