סלט ביצים וחציל כבוש

סלט ביצים וחציל כבוש | צילום: רונן מנגן | סטיילינג: אינה גוטמן
סלט ביצים וחציל כבוש | צילום: רונן מנגן | סטיילינג: אינה גוטמן

סלט הביצים המוכר והטוב מקבל טוויסט חמצמץ ומעניין שהופך אותו למעדן קולינרי. מתכון שווה במיוחד של השף רועי ענתבי שיגוון לכם את ארוחת הערב הבנאלית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

המנה הקלאסית והנוסטלגית של סלט ביצים מקבל שדרוג עם תוספת חציל קלוי וכבוש. על פרוסת לחם טרי זו מנה מנצחת וזיכרון ילדות אישי.

החומרים ל-4 מנות |  קל |   פרווה

לסלט ביצים
5 ביצים קשות
1 כף מיונז
1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
1 חופן בצל ירוק פרוס דק
מלח, פלפל שחור
לחציל כבוש
1 חציל פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 שן שום פרוסה
1 עגבנייה מגוררת
1/2 פלפל צ'ילי פרוס דק

אופן ההכנה

סלט הביצים
1. מועכים את הביצים עם מזלג, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

החציל הכבוש
1. אופים את פרוסות החציל במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, עד שהן משחימות.
2. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את החצילים הקלויים במשך 24 שעות.
3. מגישים את סלט הביצים על החציל הכבוש.

מתכונים נוספים של רועי ענתבי

בורקס טולום
סלט בורגול עם עשבי תיבול וגבינת פטה
אורז עם ירוקים ורוטב יוגורטחינה
ספיחה בשר
סינייה כרובית וחציל

סלט ביצים וחציל כבוש | צילום: רונן מנגן | סטיילינג: אינה גוטמן
סלט ביצים וחציל כבוש | צילום: רונן מנגן | סטיילינג: אינה גוטמן